Gemakkelijke lunch/ Gewoon gemakkelijk

Kimchi tosti met avocado en sririacha mayonaise

Voor wie toe is aan een upgrade van zijn of haar ham-kaas tosti, heb ik hier een spannend alternatief: een kimchi tosti met avocado en sriracha mayo. Perfect voor de dagen waarop je wel wat peper in je reet kunt gebruiken, want let op, deze tosti is een beetje spicy. 

Wat is kimchi?

Ik voel hem al aankomen, de vraag ‘wat is kimchi?’. Kimchi is een soort van de Koreaanse variant op onze zuurkool. Het hoofdbestanddeel van kimchi is kool, vaak aangevuld met wat andere groenten, kruiden en specerijen. De kool wordt vervolgens gefermenteerd. Kimchi kun je eten bij noodle gerecht, salade of soep. Ik koos voor een iets meer onconventioneel gebruik van kimchi en maakte er een tosti van!

Kimchi tosti met avocado en sririacha mayonaise

Pittige kimchi en vettige gesmolten kaas. In mijn hoofd klonk dat als een match made in heaven. Dus ik gooide het op een boterham, bakte het in de pan en toen lag er een kimchi tosti op mijn bord. Het idee dat in mijn hoofd zo goed klonk bleek ook in werkelijkheid een heel goed idee te zijn. Dus bij deze het recept voor mijn kimchi tosti.

kimchi tosti

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Kimchi tosti met avocado en sririacha mayonaise

Ingrediënten (voor 1 tosti)

– 2 boterhammen
– 1 plak kaas
– 2 eetlepels kimchi (te koop in de toko of grotere supermarkt)
– 1/2 avocado, fijn geprakt
– 1 eetlepel mayonaise
– 1 theelepel sriracha
– boter of olie
– zwarte sesamzaadjes

Bereiding

Verdeel de kimchi over een van de twee boterhammen. Leg hierop een plak kaas en de geprakte avocado. Leg de andere boterham erop.

Verhit de boter of olie in een pan. Strooi hier wat sesamzaadjes in. Leg de tosti in de pan en bak hem enkele minuten aan beide zijden.

Meng de mayonaise met de sriracha en serveer deze saus bij de tosti.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply