Gemakkelijk diner/ Gewoon gemakkelijk

Gemakkelijke nasi met vegetarische kip in pindasaus

Ik mag dan wel full-time foodie zijn, op sommige dagen houd ik meer van eten dan van koken. Op die dagen wil ik iets lekkers eten, maar het liefst wel zo snel mogelijk met zo min mogelijk effort. Soms maak ik dan een snelle chili sin carne of pasta, maar deze gemakkelijke nasi is op die momenten ook altijd een winning recipe. Vooral met een lekkere portie vegetarische kip in homemade pindasaus. 

Gemakkelijke nasi

Ik weet eigenlijk niet of ik dit gerecht wel ‘nasi’ mag noemen. Want volgens mij heeft onze Hollandse nasi weinig weg van de Indonesisch variant. Zelf heb ik daar geen probleem mee. Ik vind mijn versie gewoon erg lekker. En nu we toch bezig zijn met de disclaimers, voor deze nasi gebruik ik gewoon een kant-en-klare nasi kruidenmix. Jep, dat zei ik echt! Ik vind het stiekem toch altijd een beetje gedoe om zelf mijn nasi kruiden te maken, dus ik haal gewoon een lekker zakje bij de supermarkt. Please don’t judge me. Ik moet zeggen dat ik dus ook wel een beetje twijfelde of ik het recept voor deze gemakkelijke nasi moest delen, want ja, het is écht gemakkelijk. Maar ik weet dat sommigen van jullie juist heel blij worden van deze gemakkelijke recepten, dus deze is voor jullie. Smakelijk!

gemakkelijke nasi


Gemakkelijke nasi met vegetarische kip in pindasaus

Ingrediënten (voor 2 à 3 personen)

– 150 gram zilvervliesrijst
– 400 gram groentemix voor nasi
– 1/2 zakje nasi kruidenmix (mijn favoriet is die van Conimex)

– 175 gram vegetarische kipstukjes
– 150 milliliter kokosmelk
– 1 eetlepel sambal
– 1-2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels pindakaas
– olie om in te bakken

Ter garnering (optioneel, maar wel lekker!): atjar, soerondeng en komkommersalade

Bereiding

Breng een pan water aan de kook en kook hierin de rijst in 15 minuten gaar.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de vegetarische kipstukjes in wat olie. Bak zo’n 5 tot 10 minuten tot de kipstukjes rondom bruin kleuren.

Haal de kipstukjes uit de pan. Verhit wat nieuwe olie in de pan en roerbak hierin de groenten 5 minuten. Voeg vervolgens de kruidenmix toe en bak 2 minuten mee.

Doe in een andere pan de kokosmelk, sambal, sojasaus en pindakaas. Verwarm enkele minuten tot de saus wat indikt. Voeg dan de kipstukjes toe en roer deze er doorheen. Als de saus te dik is kun je wat extra kokosmelk toevoegen.

Giet de rijst af. Doe de rijst bij de groenten en schep om.

Serveer de nasi met de vegetarische kip in pindasaus en maak het extra lekker met wat atjar, komkommersalade en soerondeng.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply