Gewoon gezond/ Gezond diner

Aziatische komkommersalade

Ik ben gek op sushi, dumplings en loempia’s. Het kan ook helemaal geen kwaad om daar op zijn tijd van te genieten, het enige nadeel is dat die maaltijden zo weinig groente bevatten. Daarom maak ik vaak een Aziatische komkommersalade voor mijn dumpling avondjes. Dankzij deze gemakkelijke salade krijg je toch je dagelijkse portie veggies binnen.┬á

Aziatische komkommersalade

Deze salade is mijn go to bijgerecht bij zo’n beetje alles uit de Aziatische keuken. Een bord nasi goreng, dumplings of sushi, ik eet er altijd deze komkommersalade bij. Ik kwam deze salade een paar jaar geleden tegen op Pinterest, schijnbaar heet het ‘smashed cucumber salad’. Dat ‘smashed’ slaat op het feit dat je de komkommer met een mes slaat. Hierdoor kneus je de groente een beetje zodat de komkommer de smaak van de marinade goed opneemt.

Aziatische komkommersalade Aziatische komkommersalade


Aziatische komkommersalade

Ingredi├źnten (voor 2 personen)

– 1 komkommer
– 1 lente uitje
– 1 chili peper
– 1,5 theelepels sojasaus
– 2 theelepels sesamolie
– 2 theelepels rijstazijn
– 1/2 theelepel suiker
– 1/2 theelepel chili vlokken
– zout
– ter garnerning (optioneel): zwarte sesam

Bereiding

Schil de komkommer met een dunschiller, je kunt dit nauwkeurig doen en de hele schil verwijderen, maar ik doe het altijd grof en laat nog wat van de schil zitten.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap met een lepel de pitjes eruit. Nu komt het leuke gedeelte. Sla een paar keer met de botte kant van het mes op de komkommer om hem wat te kneuzen. Snijd vervolgens de komkommerhelften en stukjes en doe deze in een kom. Strooi wat zout over de komkommer en meng dit goed door. Laat het geheel zo 10 minuten staan zodat er wat vocht uit de komkommer onttrokken wordt.

Maak ondertussen de dressing. Snijd het lente uitje en de peper fijn. Meng de sojasaus, sesamolie, rijstazijn, suiker en chili vlokken.

Giet het vocht van de komkommers af. Maak de komkommer aan met de dressing en garneer met de gesneden lente ui en chili peper.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply