Gemakkelijk diner/ Gewoon gemakkelijk

Polenta met gesmoorde groenten

Ik ben gek op pap. Havermoutpap, rijstepap, you name it. Zo ben ik ook zo dol op polenta. Dit is een soort hartige mais pap die je kunt serveren bij het diner. Ik weet dat ‘hartige mais pap’ niet direct super smaakvol klinkt, maar met een snufje zout, wat kaas en een flinke klont boter is het echt hemels! Echt waar mensen, probeer het eens en je zult er geen spijt van krijgen. Maak bijvoorbeeld deze polenta met gesmoorde groenten.

Polenta

Polenta wordt gemaakt van maisgries, oftewel heel fijn gemalen korrels mais. Het heeft dan ook een gele kleur. Net zoals mijn favoriete ingrediënt havermout, is ook polenta enorm veelzijdig. Je kunt de polenta na het koken bijvoorbeeld dun uitsmeren en er vervolgens frietjes van snijden, polenta fries, heer-lijk! Het liefste maak ik pap van polenta. Dat is heel simpel. Je kookt de polenta kort met wat melk en bouillon. Binnen een paar minuten heb je een pap. Deze maak je extra lekker met wat Parmezaanse kaas en een flinke klont boter. De polenta wordt daardoor heerlijk vol en romig. Ik serveer polenta graag met een topping die wat bite heeft, zoals deze gesmoorde groenten.

Flora Plant

Zoals ik al schreef, is een goede polenta pap niet compleet zonder flinke klont boter. Die zorgt namelijk voor een heerlijke, romige textuur. In dit recept gebruikte ik de plantaardige boter van Flora Plant. Flora Plant is een alternatief voor roomboter en is gemaakt van plantaardige oliën. Daardoor is de boter geschikt voor flexitariërs, veganisten of mensen met een lactose allergie. Daarnaast is de boter door het gebruik van plantaardige ingrediënten veel duurzamer dan gewone roomboter. Én dat is iets wat Flora Plant erg belangrijk vindt. Naast het gebruik van plantaardige in plaats van dierlijke ingrediënten, is er ook aan een duurzame verpakking gedacht. Deze is gemaakt van perkament papier. Geen plastic dus! Flora Plant helpt je met een kleine aanpassing, de switch van je gewone roomboter naar Flora Plant, een stapje in de goede, duurzame richting te zetten. Maar het aller-aller belangrijkste; deze plantaardige boter smaakt net zo lekker als gewone roomboter. Als boter, maar beter dus! Ik gebruikte in mijn polenta de gezouten versie van Flora Plant – want ja, ik ben gek op zout. Die is licht zout en heerlijk vol van smaak!

gesmoorde groenten gesmoorde groenten

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Polenta met gesmoorde groenten

Ingrediënten (voor 2 personen)

Voor de polenta

– 80 gram polenta
– 200 milliliter groentebouillon
– 200 milliliter melk
– 20 gram Flora Plant gezouten
– 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Voor de gesmoorde groenten

– een bosje radijsjes
– 100 gram groene aspergetips
– 200 gram doperwtjes
– 20 gram Flora Plant gezouten
– 75 milliliter groentebouillon

Ter garnering: Parmezaanse kaas en verse kruiden

Bereiding

Snijd de radijsjes in vieren en snijd de asperges in stukken van 2 centimeter groot.

Smelt de boter in de pan. Voeg de radijsjes, asperges en doperwten toe. Bak de groenten 5 minuten. Voeg vervolgens de bouillon toe en verwarm de groenten tot de bouillon verdampt is.

Maak ondertussen de polenta. Doe de bouillon en melk in een pan en breng aan de kook. Voeg de polenta toe en gaar deze al roerend in 3 minuten. Haal de pan van het vuur en roer de boter en Parmezaanse kaas hier doorheen.

Verdeel de polenta over twee kommen of borden. Verdeel hier de groenten overheen en garneer met wat Parmezaanse kaas en verse kruiden.

 

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Flora Plant. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply