Gemakkelijke lunch/ Gewoon gemakkelijk

Halloumi spiesen met vijgen

Op zoek naar een snelle, gemakkelijke lunch mét wauw-factor? Look no further! Deze halloumi spiesen met vijgen zijn precies wat je nodig hebt om een lange thuiswerkdag wat feestelijker te maken. Hoewel het misschien aardig fancy klinkt en het er ook niet verkeerd uitziet, is dit gerecht enorm gemakkelijk te maken. Dat kan prima tussen een paar Skype calls door. 

Thuiswerklunch

Tja, thuiswerken, moeten we het daar nog over hebben? Ik denk dat we er de afgelopen weken allemaal wel achter gekomen zijn dat het zo zijn voor- en nadelen heeft. Zelf mis ik vooral de gezelligheid van mensen om me heen. Anderzijds kan ik nu wel elke middag een fatsoenlijke lunch voor mezelf maken – toegegeven, dat komt vaak neer op een tosti met veel kaas. Zo’n heerlijke lunch is voor mij altijd even een momentje om achter mijn laptop weg te komen. Even al het werk te laten liggen en wat rust aan mijn hoofd. Deze thuiswerklunch ziet er misschien wat ingewikkeld uit, maar stiekem is het een heel gemakkelijk recept. Je rijgt alle ingrediënten aan een spiesje en gooit die op de grill of in de pan. Ondertussen wel je wat couscous en that’s it! Aanvallen en door naar de volgende Skype call.

Tip! Deze spiesjes zijn ook erg lekker om te serveren bij een (vegetarische) BBQ.

halloumi spiesen halloumi spiesen

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Halloumi spiesen met vijgen

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 1 pakje halloumi
– 4 verse vijgen
– 1 potje artisjok harten in olie
– 1/2 courgette
– 120 gram (volkoren) couscous
– verse peterselie
– peper en zout

Extra: 6 prikkers

Bereiding

Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller plakken van de courgette, of, nog gemakkelijker, snijd de courgette in plakken. Snijd vervolgens de vijgen doormidden en snijd blokjes van de halloumi.

Rijg de halloumi, vijgen, artisjok harten en courgette linten aan de spiesen. Bestrijk ze met wat van de olie uit het potje artisjokharten en breng ze op smaak met zout en peper (kijk uit met zout, de halloumi is van zichzelf ook vrij zout).

Verhit een grill, grillpan of koekenpan. Grill hierin de halloumi spiesen enkele minuten aan alle zijden.

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng deze op smaak met wat fijngehakte peterselie, zout en peper.

Serveer de spiesen op een bedje van couscous.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply