Gemakkelijk diner/ Gewoon gemakkelijk

Gemakkelijke shakshuka met havergrutten

Shakshuka, geloof me, het is lastiger uit te spreken dan te maken. Shakshuka is een eenpansgerecht met een tomatensaus waarin eieren gepocheerd worden. Deze gemakkelijke shakshuka met havergrutten maakte ik met een maaltijdpakketje van Oats&Meal. 

Shakshuka

Shakshuka komt geloof ik uit het Midden Oosten, maar goed, dat doet er niet toe. Wat er wel toe doet, is dat het een super lekker, en vooral gemakkelijk gerecht is. Het bestaat uit een tomatensaus met groenten, waarin eitjes gepocheerd worden. Vaak wordt het geserveerd met wat flatbread of brood om in de saus te dippen. Ik maakte deze gemakkelijke shakshuka met een maaltijdpakketje van Oats&Meal.

Oats&Meal

Oats&Meal, misschien hebben jullie die naam al wel eens voorbij zien komen op mijn Instagram. Met de maaltijdpakketjes van Oats&Meal maak je een eenpansmaaltijd met havergrutten. Voor wie nu denkt ‘haver-watte!?’, havergrutten zijn haverkorrels die in stukjes geknipt zijn, maar niet geplet zijn tot havermout. Ik vind de textuur erg lijken op bulgur. In de pakketjes van Oats&Meal vind je naast havergrutten een kruiden- en specerijenmix voor een risotto, chili of shakshuka. Naast het pakketje moet je zelf nog 3 ingrediënten toevoegen. Voor deze shakshuka zijn dat mexicaanse roerbakgroenten, eieren en tomatenblokjes uit blik. Maar, als ik je een tip mag geven: kijk eerst eens welke restjes groente je nog in de koelkast hebt liggen. Die kun je namelijk prima gebruiken in je Oats&Meal maaltijd.

Oh ja, enuhhh, deze blogpost is #nospon, maar ik heb tijdens mijn stage bij Meesters van De Halm meegewerkt aan de ontwikkeling van Oats&Meal, dus het is een beetje mijn kindje 😉

gemakkelijke shakshuka

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Gemakkelijke shakshuka met havergrutten

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 1 pakje Oats&Meal shakshuka
– 75 gram vegetarische spekjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blik kidneybonen
– 1 zoete aardappel, in blokjes
– 2 eieren
– een snufje zout, naar smaak
– olie om in te bakken
– ter garnering (optioneel): fetakaas en peterselie

Bereiding

Verhit wat olijfolie in een pan. Bak hierin de vegetarisch spekjes 5 minuten. Voeg de kruidenmix toe en bak deze 2 minuten mee.

Doe de grutten, de zoete aardappel en de inhoud van het blik tomatenblokjes in de pan. Voeg 400 milliliter water toe. Gaar het geheel 15 minuten.

Voeg de kidneybonen toe en roer deze door de saus. Maak nu twee kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Doe de deksel op de pan en gaar het geheel 5 minuten.

Breng op smaak met een snufje zout en garneer met wat feta en peterselie.

Tip: Maak je shakshuka extra lekker met wat geroosterde tomaatjes. Leg de tomaatjes op een bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven op 175 graden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply