Gemakkelijk tussendoortje/ Gewoon de rest/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet/ Gewoon niet moeilijk doen

Gemakkelijke chocolade taart met maar 2 ingrediënten

Yes, yes, lieve mensen, dit is geen clickbait, voor deze chocolade taart hoeft je echt maar 2 ingrediënten in je winkelwagentje te gooien. Oke, de échte bakkers onder ons moeten even wegkijken, want er wordt valsgespeeld in dit recept, maar geloof me, deze gemakkelijke chocolade taart is goddelijk! 

Fake it till you bake it

Ik ben gek op bakken, maar ik ben niet de beste thuisbakker die er is. Mijn creaties mislukken nog wel eens. Gelukkig heb ik inmiddels een paar evergreens op mijn blog staan waarvan ik het recept inmiddels kan dromen en die ik altijd succesvol uit de oven kan toveren. Dit bananabread bijvoorbeeld of deze havermout koekjes. Maar als ik ga experimenteren met een nieuw recept, dan is dat vaak niet direct een succes. Maar, ik heb een geheime tric. Als ik iemand wil verrassen met een lekker taartje, dan maak ik deze taart. Deze kan niet mislukken mensen. Onmogelijk! Omdat ik een beetje valsspeel met het recept. Kortom, fake it till you bake it.

Gemakkelijke chocolade taart

Deze gemakkelijke chocolade taart is namelijk gemaakt met maar 2 ingrediënten: een pak Homemade brownie bakmix en een pot Mona luchtige brownie pudding. Jep, that’s it. En, als je echt even indruk wilt maken nog wat vers rood fruit en poedersuiker, maar dat is volledig optioneel. Ik heb de taart inmiddels aan verschillende mensen voorgeschoteld met enorm veel positieve reacties, zónder te zeggen dat het eigenlijk allemaal uit een pakkie kwam natuurlijk.

gemakkelijke chocolade taart

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Gemakkelijke chocolade taart

Ingrediënten (voor 8 personen)

– 1 pak Homemade brownie bakmix
– 1 pot Mona luchtige brownie pudding
– ter garnering (optioneel): vers fruit en poedersuiker

Extra: een springvorm (diameter 16 tot 18 centimeter) en bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier.

Meng de brownie bakmix met 150 milliliter water. Roer goed door tot een glad beslag. Giet de helft van het beslag in de springvorm en bak de taart 10 tot 15 minuten. Haal de taart uit de oven en laat hem een beetje afkoelen. Haal de taart voorzichtig uit de springvorm. Bekleed de springvorm opnieuw met bakpapier en giet hier de tweede helft van het beslag in. Bak ook het tweede taartje 10 tot 15 minuten.

Laat beide taart helften afkoelen. Klop ondertussen de brownie pudding met een garde los. Smeer de helft van de pudding op een van de taartlagen. Leg hierop de andere laag en top deze met de overige pudding.

Garneer het taartje eventueel met wat vers fruit en poedersuiker. Enjoy! En, vooral niet vertellen dat deze gemakkelijke taart gemaakt is met maar twee ingrediënten.

 

Tip: Heb je nou geen springvorm? Of geen zin om dat ding weer schoon te maken, in de pak brownie bakmix zit ook gewoon een vierkante vorm die je kunt gebruiken. Vul de vorm met het beslag en bak de brownie 40 minuten. Laat de brownie afkoelen en haal hem vervolgens uit de vorm. Bestrijk de bovenkant met de chocolade pudding topping. Makkelijker kan niet, toch?

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply