Gewoon gezond/ Gezond tussendoortje/ Gezonde lunch

Hartige courgette muffins met geitenkaas en olijven

Tussen alle zoete muffins, bananenbroden en taartjes door, hier eens een hartig baksel voor de verandering. Zelf eet ik deze hartige courgette muffins met geitenkaas en olijven vaak als lunch. Soepje en wat snackgroenten erbij in de broodtrommel en je bent ready to go!

Lunch recepten

Ik krijg vaak de vraag of ik wat meer lunch recepten op mijn blog wil posten. Kijk, het is niet dat ik dat niet wil, maar mijn lunch is vaak nogal… atypisch. Ik eet geen brood, niet omdat ik het niet lekker vind, integendeel, maar omdat ik niet zo goed tegen tarwe kan. Ik ben er niet allergisch voor, en ik cheat echt regelmatig, maar ik probeer het zo min mogelijk te eten omdat mijn lichaam er niet zo blij van wordt. Mijn lunch bestaat dus vaak uit een lekker havermoutje, bijvoorbeeld een hartig havermoutje met ei, of een paar plakken bananenbrood.

Hartige courgette muffins

Nu heb ik een nieuwe favoriet in mijn lijstje met lunch recepten, deze hartige courgette muffins met geitenkaas en olijven. Een fijne hartige afwisseling op al die zoete plakken bananabread. Ze zijn gemakkelijk te maken en je kunt ze een paar dagen in de koelkast bewaren of zelfs enkele weken in de vriezer. Met het recept maak je 6 tot 8 muffins. Zelf eet ik er dan 2 bij de lunch met daarbij nog een soepje of wat plakjes komkommer en snacktomaten. Maar je zou ook een muffin kunnen meenemen als tussendoortje.

hartige courgette muffins

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Hartige courgette muffins met geitenkaas en olijven

Ingrediënten (voor 6 tot 8 muffins)

– 1 courgette
– 200 gram havermout
– 3 eieren
– 50 gram geitenkaas bolletjes 
– 50 gram olijven
– 125 milliliter melk
– 1 zakje bakpoeder
– zout en peper naar smaak
– een handje verse bieslook
– 2 eetlepels olie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinblik met 6 tot 8 vormpjes in.

Rasp de courgette en knijp met je handen zo veel mogelijk vocht uit de rasp. Snijd vervolgens de olijven in plakjes en snijd de bieslook fijn.

Doe de havermout, eieren, melk, bakpoeder en peper en zout in een blender of keukenmachine en mix het geheel tot een glad beslag. Roer hier de courgette rasp, geitenkaas bolletjes, olijven plakjes en bieslook doorheen.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins 30 tot 40 minuten.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply