Gewoon gezond/ Gewoon lekker/ Gezond ontbijt

Pancakes met ananasringen en kokosyoghurt

“Het mag dan misschien alles behalve tropisch en warm zijn buiten, met deze pancakes haal je de zon in huis.” Sorry voor de cheesy inleiding mensen, maar het is wél waar. Ananas, kokos én fluffy pannenkoeken, dat geeft mij even, heel even, een vakantiegevoel in eigen land, of ja, in eigen bed moet ik zeggen, want deze pancakes met ananasringen en kokosyoghurt staan regelmatig op het menu op mijn, inmiddels welbekende, pancake Sundays. 

Pancakes met ananasringen en kokosyoghurt

Vroeger aten wij (bijna) elke woensdagmiddag na school pannenkoeken. Mijn zusje kwam dan ook altijd in opstand als er op woensdag géén pannenkoeken op tafel stonden. Meestal bakte mama gewone Hollandse pannenkoeken, maar soms deed ze er appelringen in. Dat waren mijn lievelingspannenkoeken. Op mijn blog deelde ik al een recept voor mijn variant van deze pannenkoeken, namelijk deze appel gember pancakes, maar nu heb ik een nieuwe twist op dat recept: Pancakes met ananasringen en kokosyoghurt. In plaats van ringen appel, wentelde ik nu ringen ananas door mijn beslag. Oh jongens, dat was zo’n goed idee, want deze pannenkoeken staan inmiddels wel in de top drie van mijn favoriete pancake recepten.

pancakes met ananasringen pancakes met ananasringen


Pancakes met ananasringen en kokosyoghurt

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 1 blik ananasringen (10 stuks)
– 100 gram havermout
– 100 gram karnemelk
– 1 ei
– 1 zakje vanille suiker
– 1/2 theelepel baking soda
– snufje zout
– boter of olie om in te bakken

Ter garnering (optioneel): kokosyoghurt, kokossnippers, honing en verse munt

Bereiding

Doe de havermout, karnemelk, ei, vanille suiker, baking soda en het zout in een blender en mix alles tot een glad beslag. Giet de ananas ringen af en dep ze droog met wat keukenpapier.

Verhit de boter of olie in een pan. Wentel de ananas ringen door het beslag en leg ze in de pan. Bak de pancakes enkele minuten aan beide zijden.

Stapel de pancakes op en garneer ze met wat kokosyoghurt, kokossnippers, honing en verse munt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply