Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Appel gember pancakes

Pancakes! Hier mag je me ’s nachts voor wakker maken – maar dat mag je in principe voor alles wat met eten te maken heeft, daar doe ik niet zo moeilijk over. Deze appel gember pancakes zijn mijn nieuwste favoriet. Na een lange bieten pancakes-fase is dit mijn nieuwe verslaving denk ik. Gelukkig zijn ze gemakkelijk te maken, dus zodra de cravings toeslaan staan ze binnen twintig minuutjes op tafel. 

Woensdag pannenkoekendag

Hadden jullie vroeger ook vaste dagen voor bepaalde maaltijden. Wij hadden thuis altijd zondag frietdag en woensdag middag stonden er pannenkoeken op tafel als we uit school kwamen. Vooral mijn zusje, ook wel bekend als ‘ons Inge’, kon nogal opstandig worden als er op zondag geen friet of op woensdag geen pannenkoeken op tafel stonden. Die frietjes konden mij gestolen worden, ik ben niet zo’n fan van friet, maar die pannenkoeken, daar kon ik wel naar uit kijken. Nog steeds houd ik van pannenkoeken. Al bak ik de laatste tijd bijna nooit meer die grote, dunne, Hollandse pannenkoeken. Ik kies voortaan voor de dikke, fluffy, kleine, Amerikaanse variant, de pancakes.

Appel gember pancakes

Deze appel gember pancakes ontstonden zoals de meeste van mijn recepten ontstaan: door een rondje restjes verzamelen uit mijn koelkast. Ik had nog een aangebroken potje appelmoes, een stompje gember en een zielige, iets verschrompelde appel. Meteen zag ik het voor me, pancakes met appel en gember. De appels sneed ik in dunne ringen en die bedelfde ik onder een laag gember pannenkoekenbeslag. Het resultaat was een prachtige, heerlijk geurende pancakestack. Zo groot dat je hem prima kunt delen, of je er de volgende dag gewoon zelf weer van kunt genieten. Oh ja, had ik al verteld dat de pancakes vegan zijn!?

Appel gember pancakes

Appel gember pancakes


Appel gember pancakes

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 100 gram havermeel
– 85 gram appelmoes (ik gebruikte appelmoes zonder toegevoegde suikers)
– 100 milliliter havermelk (zelfgekocht of zelfgemaakt)
– 1 theelepel baking soda
– 2 theelepels appel cider azijn
– rasp van een stukje gember van 2 centimeter
– 1 theelepel kaneel of koekkruiden
– 2 theelepels agavesiroop of honing
– snufje zout
– 1 appel
– olie om in te bakken
– ter garnering: kaneel en agavesiroop of honing

Bereiding

Meng in een kom alle droge ingrediënten. Meng in een andere kom alle natte ingrediënten. Voeg deze toe aan de droge ingrediënten en roer alles goed door tot een beslag.

Hol de appel uit met een appelboor. Snijd hem vervolgens in dunne plakken. Verhit wat olie in een koekenpan. Leg drie appelringen in de pan. Bedek de appelringen met wat pannenkoekenbeslag en bak op deze manier kleine pannenkoekjes. Bak de pancakes enkele minuten aan beide zijden en stapel ze vervolgens op op een bord. Serveer met wat kaneel en wat agavesiroop of honing.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply