Gewoon gezond/ Gezond diner

Gevulde puntpaprika’s met vega chili balletjes

Van 5 tot en met 11 maart is het de Nationale Week Zonder Vlees. Met alle lekkere vleesvervangers in de supermarkt is dat echt geen straf hoor! Die vleesvervangers zijn de afgelopen jaren trouwens echt veel lekkerder geworden en de keuze is enorm! Burgers, falafel, rookworst, vegetarische balletjes en ‘nep kip’, je hoeft het vegaschap in de gemiddelde supermarkt maar eens te bekijken en het ligt er. Om jou in deze Week Zonder Vlees een handje te helpen maakte BOON bonen in samenwerking met verschillende bloggers een weekmenu. Deze gevulde puntpaprika’s met vega chili balletjes staan daar ook op. 

Zo’n week zonder vlees is volgens mij een kleine moeite. Het is vooral een kwestie van willen, want ‘moeilijk’ is echt geen excuus meer! Het bakken van een vegetarische vleesvervanger duurt veel korter dan een stukje vlees braden. Toch heeft zo’n week zonder vlees een enorm grote impact op de wereld. “Wanneer je als volwassene één week geen vlees eet, bespaar je: 7 maanden douchewater, 111 kilometer auto rijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom.” – Nationale Week Zonder Vlees

Dat is wel de moeite waard toch? Tijd om aan de slag te gaan. Ik gebruikte de chili ballen van BOON om deze gevulde paprika’s te maken. Lekker, gezond, en helemaal vega!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Gevulde puntpaprika’s met vega chili balletjes

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 1 bakje BOON chili balletjes
– 2 puntpaprika’s
– 1 wortel
– 1 uit
– 2 teentjes knoflook
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 1 klein blikje mais
– 1 klein blikje zwarte bonen
– 1 theelepel (gerookte paprikapoeder)
– 1/2 theelepel komijnpoeder
– zout en peper naar smaak
– 1 eetlepel olijfolie
– een handje geraspte kaas
– ter garnering (optioneel): creme fraiche, peterselie en paprikapoeder

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de wortel in kleine blokjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de ui, knoflook en wortel even aan. Voeg de tomatenpuree en de specerijen toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg vervolgens de mais, bonen en een scheutje water toe. Laat het geheel 5 minuten pruttelen.

Halveer ondertussen de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s in een ovenschaal en vul ze met het chili mengsel. Verdeel de chili balletjes en wat geraspte kaas over de paprika’s en bak ze 15 minuten in de oven.

Serveer de paprika’s met wat creme fraiche, peterselie en paprikapoeder. Serveer eventueel wat rijst of quinoa naast de paprika’s om een wat grotere maaltijd te maken.

P2162429.jpg

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply