Gewoon gezond/ Gezond diner/ Gezonde lunch

Geroosterde pompoen met feta en couscous

De herfst heeft een hoop nadelen, regen, wind, had ik al regen gezegd… Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes. Of eigenlijk hele grote oranje lichtpunten, want in de herfst is het weer pompoenentijd!! Ik ben gek op pompoenen en ik hoop jullie ook, want mijn hoofd zit vol pompoenrecepten die ik graag met jullie deel. 

Om te beginnen deze geroosterde pompoen met couscous en feta. Een gezond, gemakkelijk maar vooral lekker gerechtje. Of ja, op dat ‘gemakkelijk’ moet ik even terugkomen. Er is namelijk één tricky part… het snijden van de pompoen. Die dingen zijn zo hard, het is een hele workout om die in stukjes te hakken. Dus let op je vingers, verzamel al je kracht en hakken maar. Mocht je dat nu niet zien zitten, dan kun je ook gewoon kant-en-klare pompoenblokjes kopen. Deze vind je bijvoorbeeld bij de Appie in verse en diepvriesvariant. Ik zou de verse nemen voor dit recept, die zijn minder vochtig en zijn daarom geschikter om te roosteren in de oven.

Pompoen couscous 1.jpg


Geroosterde pompoen met feta en couscous

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 120 gram couscous
– 400-500 gram pompoen
– Olijfolie
– Peper en zout
– Gedroogde rozemarijn
– 50 gram feta
– 20 gram amandelen

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd ondertussen de pompoen in blokjes en verspreid deze over de bakplaat. Verdeel wat olijfolie over de pompoen en breng deze op smaak met wat peper, zout en gedroogde rozemarijn. Hussel alles even goed door elkaar zodat alle pompoenstukjes bedekt zijn met een laagje olie. Bak de pompoen vervolgens 30 minuten tot de stukjes lekker zacht zijn geworden.

Maak ondertussen de couscous. Doe de couscous in een kommetje en voeg hier wat kokend water aan toe tot de couscous bedekt is met een laag water. Leg een bord op het kommetje en laat de couscous zo 5 minuten gaar stomen. Roer de couscous daarna los met een vork.

Verdeel de couscous over twee borden en leg hier de pompoenblokjes op. Garneer de borden vervolgens met de feta en amandelen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply