Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Abrikozen karnemelk overnight oats

Ik lust eigenlijk helemaal geen karnemelk. Toch had ik laatst een pak in huis om mijn favoriete fluffy karnemelk pancakes mee te maken. Daar had ik maar een klein scheutje voor nodig, dus er stond nog een bijna vol pak in de koelkast. Ik besloot eens te kijken of je met karnemelk ook een lekker havermoutje kunt maken en zette een potje overnight oats in de koelkast! Zie hier het resultaat, frisse abrikozen karnemelk overnight oats. 

P6251976.jpg

Het principe van overnight oats is simpel. Zet ’s avonds een bakje met havermout en wat melk in de koelkast en de volgende ochtend heb je een kant-en-klaar ontbijtje. Deze overnight oast zijn gemaakt met karnemelk en abrikozenjam. Dat geeft een lekker fris ontbijt voor een warme, zomerse dag.

P6251953.jpg


Abrikozen karnemelk overnight oats

Ingrediënten (voor 2 porties)
– 80 gram havermout
– 300 milliliter karnemelk
– 2 eetlepels abrikozenjam (ik gebruikte Hero minder zoet abrikozenjam)
– 2 abrikozen

Bereiding
Maak je overnight oats de avond van tevoren. Roer de havermout door de karnemelk en verdeel dit mengsel over twee bakjes of potjes. Zet de overnight oats een nachtje in de koelkast.

Garneer de overnigt oats de volgende ochtend met een lepel abrikozenjam en een verse abrikozen in stukjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply