Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Havermout pannenkoeken met gebakken banaan en chocoladevla

Vandaag bestaat mijn blog 3 jaar. Ik had nu kunnen zeggen ‘Hoera, Miss Havermout is 3 jaar’, maar afgelopen weekend verpestte ik dat feestje. Sinds vorige week heet mijn blog Gewoon Hanne. Maar het feit blijft dat ik jullie al 3 jaar lang inspireer (dat hoop ik tenminste) met mijn recepten en foodie avonturen. Wat ooit begon met een pak havermout, die toevallig in mijn winkelmandje belande, is nu mijn eigen bedrijf! Die pak havermout, die blijf ik dus eeuwig dankbaar. Daarom vandaag een écht verwen ontbijtje met havermout: Havermout pannenkoeken met gebakken banaan en chocolade vla. Niet mega gezond, maar gewoon lekker!

Hoe het allemaal begon

Of dat pak letterlijk de reden was dat ik ben gaan bloggen weet ik niet. Ik weet eigenlijk ook niet meer precies waarom ik besloot mijn recepten te delen. Ik weet nog wel precies waar ik was. Ik studeerde filosofie aan Tilburg University en had daar een bijbaantje als student BHV’er. Samen met een groepje andere studenten zat ik ’s avonds van 6 tot 11 in de bieb te wachten tot er een ongeval zou plaatsvinden. Aangezien dat in de drie jaar dat ik BHV’er was nooit gebeurde, hadden we alle tijd om te studeren, series te kijken of om een blog te beginnen. Nadat ik alle seizoenen Gossip Girl, New Girl en Pretty Little Liars gezien had, besloot ik eens aan die blog te beginnen. Vrij spontaan kreeg die blog de naam ‘Miss Havermout’, omdat ik kort daarvoor dit fantastische product ontdekt had. Zo begon het… Nu, drie jaar later, is die blog mijn eigen bedrijf, heb ik meer dan 9000 volgers op Instagram en heb ik er zo enorm veel geleerd. En weet je, ik vergeet het wel eens, maar daar mag ik best trots op zijn. Dus bij deze, daar ben ik MEGA TROTS op!

Havermout pannenkoeken

Hoewel ik nu misschien geen ‘Miss Havermout’ meer ben, eet ik nog steeds elke dag havermout. Meestal een snel bakje pap, niet spannend, niet fotogeniek, maar nog steeds even lekker en voedzaam. Maar op deze blogverjaardag mag het wel wat feestelijker. Daarom maakte ik havermout pannenkoeken met gebakken banaan en chocoladevla.

havermout pannenkoeken

havermout pannenkoeken


Havermout pannenkoeken met gebakken banaan en chocoladevla

Ingrediënten (voor 4 tot 6 pannenkoeken)

– 2 eieren
– 240 milliliter melk
– 130 gram havermeel
– een snufje zout
– 1 zakje vanille suiker
– boter of olie om in te bakken (ik gebruikte Ghee (geklaarde boter), dat heeft een lekkere nootachtige smaak)

Topping

– 2 bananen
– een handje hazelnoten
– boekweitkorrels (optioneel)
– een paar eetlepels chocoladevla (ik gebruikte de plantaardige chocolade vla van Andros Veggie)

Bereiding

Kluts de eieren in een kom. Voeg hier de melk, bloem, het zout en de vanille suiker aan toe. Roer alles tot een glad beslag.

Verhit wat olie, boter of ghee in een pan. Bak hierin 4 tot 6 pannenkoeken. Bak de pannenkoeken enkele minuten aan beide zijden.

Snijd de bananen in plakjes. Verhit opnieuw wat vet in de pan en bak hierin de plakjes banaan tot ze bruin kleuren.

Serveer de pannenkoeken met de chocoladevla, gebakken bananen, hazelnoten en boekweitkorrels.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply