Gemakkelijk diner/ Gewoon gemakkelijk

Ravioli met pittige paprika ricotta saus

Eens in de maand zijn de verse pasta’s en pastasauzen in de bonus bij de Appie. Half studerend Nederland slaat dan volgens mij aan het hamsteren om de koelkast (en vriezer) vol te laden. Eerlijk is eerlijk, ik doe dat ook! Die pastasauzen, kun je voortaan laten staan, want die maak je net zo gemakkelijk zelf. Vandaag heb ik een lekker recept voor ravioli met pittige paprika ricotta saus, gemaakt met maar 5 ingrediënten!

Wat de Appie kan, kan ik ook!

Oke, oke, ik neem die kant-en-klare verse pastasauzen ook wel eens mee. Mijn favoriet is de verse pastasaus tomaat mascarpone. Die is heerlijk romig. Met het idee ‘wat de Appie kan, kan ik zelf ook’, ging ik aan de slag om mijn eigen romige tomatensaus te maken. Ik prakte, pureerde en stoofde, maar mijn saus miste wat. Hij miste pit! Daarom besloot ik de tomaten te vervangen door paprika en voegde ik een snuf chili vlokken toe. De mascarpone verving ik door ricotta. Zo bleef er weinig over van mijn idee om de tomaat mascarpone saus na te maken, maar het resultaat mocht er zijn. Een super easy, snelle én lekkere pastasaus.

ravioli met pittige paprika ricotta saus


Ravioli met pittige paprika ricotta saus

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 1 bakje verse ravioli (ik gebruikte tomaat basilicum)
– 1 pot gegrilde paprika 
– 100 gram ricotta
– 400 gram cherry tomaatjes
– 1 theelepel chili vlokken

Uit je voorraadkast: olijfolie, zout en peper

Extra: een blender, staafmixer of keukenmachine

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaatjes in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel ze met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet de tomaatjes in de oven. Pof de tomaatjes in 10 tot 15 minuten.

Breng een grote pan water aan de kook. Kook hierin de ravioli in 5 minuten beetgaar.

Doe de gegrilde paprika samen met de ricotta en chili vlokken in de blender of keukenmachine en blend alles tot een saus (je kunt hier natuurlijk ook de staafmixer voor gebruiken). Giet de saus in een pan en verwarm deze in zo’n 5 minuutjes.

Giet de pasta af en roer deze door de pastasaus. Voeg tot slot ook de gepofte tomaatjes toe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply