Gewoon gezond/ Gezond diner/ Gezonde lunch

Spinazie pannenkoeken met asperges en ei

Het is vandaag Nationale Pannenkoekendag! Een dag waarop basisschool leerlingen pannenkoeken bakken voor ouderen. Nu ben ik de basisschool al lang ontgroeid, heb ik geen kleine kinderen en kan ik mezelf ook nog niet écht oud noemen, maar ik houd wél van pannenkoeken, dus daarom vier ik deze dag graag mee. Ik maakte spinazie pannenkoeken met asperges en ei. 

Spinazie pannenkoeken

Er staan al een hoop pannenkoeken op mijn blog, van appel-gemberpancakes tot hartige courgette pancakes. Maar dat zijn niet de Hollandse pannenkoeken zoals je oma ze vroeger bakte. Dat zijn van die hippe Amerikaanse varianten die je tegenwoordig op de menukaart van elk hipster-ish koffiecafe tegenkomt. Daarom vond ik het tijd om ook een recept voor Hollandse pannenkoeken aan mijn blog toe te voegen. Gewoon die grote ronde pannenkoeken, een lekker bord vol! Die stapel Hollandse pannenkoeken gaf ik wel een moderne twist door er een hand spinazie aan toe te voegen. Zo krijg je spinaziepannenkoeken. Die vormen een heerlijke basis voor dit recept met asperges en ei, maar zijn erg geschikt om een lekker ontbijt mee te maken, bijvoorbeeld met wat kwark en banaan.

Spinazie pannenkoeken

Spinazie pannenkoeken


Spinazie pannenkoeken met asperges en ei

Ingrediënten (voor 2 personen)

Voor de spinazie pannenkoeken

– 125 gram volkorenmeel
– 100 gram spinazie
– 250 milliliter melk
– 1 groot ei
– snufje zout
– boter of olie om in te bakken

Extra: een blender, keukenmachine of staafmixer

Voor de vulling

– 2 eieren
– 350 gram groene asperges
– 75 gram (diepvries) doperwtjes
– 1 bakje cottage cheese
– een paar handen spinazie
– zout en peper

Bereiding

Breng een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 5 tot 6 minuten.

Begin met het bakken van de pannenkoeken. Doe de spinazie met de melk en de eieren in de blender (of keukenmachine of gebruik de staafmixer) en blend dit tot de spinazie fijn is. Voeg de bloem en een snufje zout toe en mix dit goed door je beslag. Verhit wat boter of olie in een koekenpan en bak 4 tot 6 pannenkoeken van het beslag.

Verhit ondertussen een grillpan (of andere koekenpan). Verdeel wat olijfolie over de asperges en grill deze enkele minuten tot ze beetgaar zijn.

Verwarm de doperwtjes in een pan kokend water of verwarm ze in de magnetron.

Klaar om de pannenkoeken samen te stellen! Vul de pannenkoeken met de cottage cheese en wat spinazie. Leg ze op een bord en serveer hier de asperges, doperwtjes en gekookte eieren bij. Breng op smaak met wat zout en peper. Garneer eventueel met wat verse groene kruiden zoals dille of peterselie.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply