Gewoon gezond/ Gezond diner

Vegan salade bowl met vegetarische kipsaté

We weten allemaal dat ik geen fitgirl ben, daarvoor houd ik te veel van pizza. Maar soms heb ik gewoon opeens heel veel zin in een salade als diner. Op een paar blaadjes sla kan ik niet vooruit, maar van een goed gevulde salade bowl word ik wel heel blij. Deze vegan salade bowl zit bomvol groente en is alles behalve saai. 

Vegan salade bowl

Ik houd echt van salades, maar van alleen een paar blaadjes sla, plakjes komkommer en partjes tomaat word ik niet echt enthousiast. Meestal gooi ik een berg kaas over mijn salade; blauwe kaas, feta kaas, mozzarella of Parmezaan. De laatste tijd heb ik echter besloten wat meer vegan te eten. De kaas liet ik in deze vegan salade bowl dus deze keer achterwege. Om er toch een lekkere, eiwitrijke salade van te maken voegde ik vegetarische kipsaté toe aan mijn bowl.

vegan salade bowlvegan salade bowl

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Vegan salade bowl met vegetarische kipsaté

Ingrediënten (voor 2 personen)

Voor de vegan kipsaté

– 1 verpakking plantaardige kipstukjes
– 3 eetlepels sojasaus
– 1,5 eetlepel sesamolie
– 1/2 eetlepel sambal
– 1 eetlepel agave siroop

Extra: 6 sateprikkers

V00r de rest van de bowl

– 1 courgette of 1 verpakking courgetti
– 100 gram wortel julienne
– 150 gram sperziebonen
– 150 gram soja boontjes
– Ter garnering (optioneel): koriander en zwarte sesamzaadjes

Bereiding

Meng de sojasaus met de sesamolie, sambal en agavesiroop. Doe hier de plantaardige kipstukjes in. Rijg de kipstukjes aan 6 prikkers. Bewaar de overgebleven marinade. Verhit een grillpan of koekenpan op het vuur. Bak hierin de kipsaté enkele minuten aan beide zijden.

Maak de sperziebonen schoon. Kook ze beetgaar in water met een snufje zout. Giet af en spoel onder koud stromend water. Maak ondertussen courgetti van de courgette met een spiraalsnijder. Verdeel de courgetti, de wortel julienne, sperziebonen en sojabonen over twee borden.

Leg de kipsaté bovenop de bowls en breng de salade op smaak met de overgebleven marinade. Garneer met wat koriander en sesamzaad.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply