Gewoon gezond/ Gezond ontbijt/ Gezonde lunch

Courgette pancakes met chili en avocado

Dit keer geen zoete havermoutpannenkoeken met frambozen, chocolade of banaan. Vandaag heb ik pannenkoeken met pit voor je! Deze pannenkoeken zijn gemaakt met courgette, karnemelk en chili. Dat is pas een kickstart van je ochtend!

Sommige mensen hebben een kop koffie of gembershotje nodig om echt wakker te worden in de ochtend. Voor mij is een groot glas water en een bakje havermout ook wel voldoende om de dag fris en fruitig te beginnen. Mocht jij echter tot de groep mensen behoren die ’s ochtends wel wat peper in hun reet kunnen gebruiken, dan is een recept voor jou. Deze chilipannenkoekjes geven je vast die wake-up call die je nodig had. En is het niet door de chili, dan is het wel door de herrie van de staafmixer of blender die je nodig hebt om ze te maken. Als je daar op de vroege morgen niet op zit te wachten, dan kun je de pannenkoeken natuurlijk ook de avond van tevoren maken. Zo bespaar je toch weer een paar kostbare minuten in de ochtend, die je lekker in je bed kunt besteden.

P6272057.jpg


Courgette pancakes met chili en avocado

Ingrediënten (voor 1 portie)
– 40 gram havermout
– 1 ei
– 40 milliliter karnemelk
– 1/4 courgette
– snufje zout
– chilivlokken, naar smaak (proef eerst een beetje van de chilivlokken om te kijken hoe pittig ze zijn en voeg dan naar smaak wat toe aan het beslag)
– 1/2 theelepel baking soda
– 1 eetlepel cream cheese
– 1/2 avocado
– boter of olie om in te bakken

Bereiding
Doe de havermout, het ei en de karnemelk in een bakje en mix alles met de staafmixer tot een glad beslag.

Rasp de courgette en knijp vervolgens al het vocht eruit. Roer de courgette samen met de chilivlokken en het zout door het beslag. Voeg op het laatste moment de baking soda toe.

Verhit wat olie of boter in koekenpan en bak hierin 4 pannenkoekjes van het beslag.

Stapel de pannenkoekjes op elkaar en garneer ze met de cream cheese, avocado en wat chilivlokken.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Kurt Visser
  juli 8, 2018 at 2:59 pm

  Wat ziet dit er een heerlijk recept uit! Hoe heb je de avocados zo speciaal kunnen vormen? Ik had recent in de Plus folder een avocado snijder bij een promotie gezien (stond hier ergens in geloof ik: https://www.folderbode.nl/plus/folder-vanaf-zondag-08-07-2018/), en twijfelde om hem te gaan halen! Welke avocadosnijder gebruikte jij precies?

  • Reply
   misshavermout
   juli 8, 2018 at 3:57 pm

   Ik gebruik gewoon een mes. Je snijd de avocado in plakjes en dan maak je er een avocadoroos van. Zoek op Youtube maar eens op ‘avocado rose’ en dan krijg je verschillende video’s waarin dat uitgelegd wordt.

 • Reply
  Camilla
  september 2, 2018 at 10:41 am

  Hey!
  Even een random vraagje. Werkt een blender net zo goed als een staafmixer om alles te mixen? Er is in onze keuken wel een staafmixer, maar hij is mij een beetje te vies 😉 Ik weet alleen niet of de havermout fijn genoeg wordt in de blender?

 • Leave a Reply