Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Dalgona overnight oats

Dalgona coffee ging afgelopen maand helemaal viral op internet. Dit Koreaanse recept was op elk social media platform te vinden. Een Dalgona coffee bestaat uit melk met een laag uber fluffy opgeklopte koffie. Met die fluffy koffie maakte ik een heerlijk ontbijt: Dalgona overnight oats. 

Dalgona coffee

Hoewel het er behoorlijk impressive uit ziet, is zo’n Dalgona coffee behoorlijk gemakkelijk te maken: je klopt gelijke delen warm water, suiker en oploskoffie stevig op en er onstaat een fluffy schuim. Zelf gebruik ik altijd 1 eetlepel warm ware, 1 eetlepel oploskoffie en 1 eetlepel suiker (zelf gebruik ik vaak een stevia suikervervanger). Dat klopt ik op met een hand-melkopschuimer, zo’n ding dat je voor een paar euro bij de Blokker koopt. In plaats van mijn fluffy dalgona schuim in mijn glas melk de doen, gebruikte ik het om mijn overnight oats mee af te toppen. Dat bleek een heerlijke combi te zijn van mijn twee onmisbare ochtend ingrediënten: havermout en koffie.

dalgona overnight oats

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Dalgona overnight oats

Ingrediënten (voor 2 personen)

Voor de overnight oats

– 80 gram havermout
– 2 theelepels chiazaad
– 300 milliliter havermelk
– optioneel: een klein scheutje vanille aroma

Voor de Dalgona coffee

– 2 eetlepels oploskoffie
– 2 eetlepels suiker of suikervervanger
– 2 eetlepels warm water
– extra: een hand-melkopschuimer, mixer of garde

Bereiding

Maak de avond van tevoren alvast de overnight oats. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Bewaar de overnight oats een nacht in een afgesloten bakje in de koelkast.

Verdeel de overnight oats de volgende ochtend over twee glazen of kommetjes. Maak vervolgens de Dalgona coffee. Doe de oploskoffie, suiker en het warme water in een kommetje. Klop dit stevig op met een hand-melkopschuimer, mixer of garde.

Schep de Dalgona coffee op de overnight oats.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply