Gewoon gezond/ Gezond tussendoortje

Basis bananabread

Volgens mij heeft elke Fitgirl het in de vriezer liggen en heeft elke Foodie er een eigen recept voor: Bananabread! Het is dus totaal overbodig om daar een recept voor te delen, en toch doe ik het! Waarom? Omdat ik zo vaak de vraag krijg hoe ik mijn bananabread maak. Dus bij deze… you’re welcome!

Dit bananabread is niet droog, niet compact en niet mega zoet. Het is wél super luchtig, goed gevuld en gezond! Ik maak het recept zo vaak dat ik het inmiddels uit mijn hoofd ken.

Basis bananabread 1.jpg

Gelukkig was ik niet de eerste in healthy foodie land die besloot een bananabread te bakken. Daarom hoefde ik dus niet het wiel uit te vinden, en dat deed ik dus ook niet. Dit recept baseerde ik op het Gezond bananabread van Uitpaulineskeuken en het Fluffy bananabread van Lisagoesvegan. Gooi daar wat havermout bij en je hebt mijn versie!


Basis bananabread

Ingrediënten (voor 10 plakken):
– 150 gram havermeel
– 3 eieren
– 3 bananen
– een snufje zout
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel bakin soda
– 1 eetlepel (appelcider) azijn
– 50 gram gemengde noten, grof gehakt
– 20 gram pure chocolade, grof gehakt

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.

Doe de bananen en eieren in een blender of keukenmachine en mix deze tot een gladde puree. Heb je geen blender, dan kun je de bananen ook met een vork prakken en de eieren er door klutsen.

Meng het havermeel, zout, kaneel en bakpoeder in een kom. Voeg hier de bananenpuree aan toe en meng alles goed door elkaar. Meng de gehakte noten en pure chocolade er doorheen.

Nu komt de truc om het bananabread luchtig te maken. Strooi de baking soda over het beslag en giet hier de appelcider azijn overheen. Dit gaat schuimen doordat de baking soda reageert op het zuur uit de azijn. Roer het schuim door het cakebeslag en verdeel het vervolgens over het cakeblik.

Bak de cake 45 minuten. De cake is gaar wanneer je er een satéprikker in kunt steken en deze er schoon, dus zonder cakeresten of ongaar beslag, weer uit komt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply