Gewoon gezond/ Gezond diner

Andijviestamp met pesto en krokante geitenkaas burgertjes

Stamppot is misschien niet het meest spannende, sexy gerecht, maar het kan wel erg lekker zijn. Van stoffige boerenkoolstamp of saaie wortelstamp word ik ook niet echt blij, maar met een kleine twist maak je van deze klassieke Hollandse kost wel een lekkere maaltijd. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn trouwens. In dit geval is het gewoon een kwestie van een lepeltje pesto door je andijviestamppot roeren en je maakt in een handomdraai die saaie stamp een stuk smaakvoller. 

En omdat ik deze maand vegetarisch eet, verving ik ook de traditionele rookworst of gebakken spekjes door een vega alternatief. Ik maakte gepaneerde geitenkaas burgertjes, en die paneerde ik natuurlijk in mijn favoriete ingrediënt…. Havermout! Na het bakken krijgen de burgertjes een krokant jasje, terwijl de binnenkant lekker zacht wordt. Wie wil er nog een rookworst als je ook dit kunt eten!?

Andijviestamp 2.jpg


Andijviestamp met pesto en krokante geitenkaas burgertjes

Ingrediënten (voor 2 personen)
Voor de stamppot
– 500 gram kruimige aardappelen
– 400 gram gesneden andijvie
– 50 milliliter melk
– 1 eetlepel groene pesto

Voor de geitenkaas burgertjes
– 6 schijfjes geitenkaas
– 1 ei
– bloem
– havermout
– olijfolie (spray)
– peper en zout

Bereiding
Was de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de andijvie toe.

Maak ondertussen de geitenkaasburgertjes. Kluts een eitje en leg een bodempje bloem en een bodempje havermout op twee bordjes. Neem een schijfje geitenkaas en wentel deze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de havermout. Leg het burgertje op een bord en herhaal de stappen met de andere 5 schijfjes kaas. Spray wat olijfolie over de burgertjes of gebruik een bakje olijfolie en een bakkwast om de burgertjes in te vetten. Strooi er tot slot nog wat peper en zout over.

Leg een stuk bakpapier in het mandje van de airfryer en leg hierop de geitenkaasburgertjes. Bak ze 10 minuten op 160 graden (of bak ze 10 tot 15 minuten in de oven op 175 graden).

Giet de aardappelen en de andijvie af en voeg hier een scheutje melk en een flinke eetlepel groene pesto aan toe. Gebruik een pureestamper of de aardappelen fijn te stampen.

Verdeel de stamppot over twee borden en leg hier de geitenkaasburgertjes op.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply