Gewoon gezond/ Gezond diner

Gemakkelijke tomaten risotto met burrata

Risotto is zo’n gerecht dat in mijn hoofd altijd klinkt als een hoop gedoe. Ik zie mezelf dan alweer uren in de keuken staan om door een pan te roeren, maar in de praktijk valt dat allemaal wel mee en is risotto eigenlijk heel gemakkelijk om te maken – ten minste, als je zelf niet al te kritisch bent op de perfecte garing van je rijst. Deze gemakkelijke tomaten risotto is in ieder geval geen gedoe, maar is wel erg lekker!

Gemakkelijke tomaten risotto met burrata

Gedoe is nou precies waar ik geen zin in heb op een doordeweekse avond rond een uur of zes. In het weekend wil ik echt wel uitpakken met zelfgemaakte dumplings, homemade bouillon of verse pasta. Maar doordeweeks komt mijn bouillon gewoon van een blokje en haal ik de pasta gewoon bij de Appie. Deze gemakkelijke tomaten risotto is gemaakt met tomatenblokjes uit blik en bouillon uit een blokje. Maar om deze doordeweekse maaltijd toch iets culinairderigs te geven, voegde ik burrata toe. Deze fancy mozzarella maakt van elk ordinair maaltje een feestmaal.

gemakkelijke tomaten risotto gemakkelijke tomaten risotto

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Gemakkelijke tomaten risotto met burrata

Ingredi├źnten (voor 2 personen)

– 250 gram cherry tomaten
– 1 eetlepel olie
– zout en peper
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 blik tomatenblokjes
– 500 milliliter groente bouillon
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden
– 150 gram risotto rijst
– 1 bol verse burrata
– olie om in te bakken
– ter garnering (optioneel): verse basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de tomaten in een ovenschaal en verdeel hier wat olie over. Breng op smaak met wat zout en peper. Rooster de tomaten 30 minuten in de oven.

Maak ondertussen de risotto. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat boter of olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de risotto rijst toe en bak deze even mee tot de korrels glazig beginnen te zien. Voeg dan de tomatenblokjes toe samen met een scheut bouillon en de Italiaanse kruiden. Gaar de risotto al roerend. Voeg steeds een nieuwe scheut bouillon toe. Na ongeveer 30 minuten is de risotto gaar.

Serveer de risotto met de geroosterde tomaten, burrata en verse basilicum blaadjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply