Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Peanutbutter Jelly Oats met homemade pindakaas

Oh yes! Een van de lekkerste dagen van het jaar is weer aangebroken: NATIONALE PINDAKAASDAG. Dat vraagt om een passend ontbijt. Daarom bedacht ik deze Peanutbutter Jelly Oats. Een havermoutje met aardbeiencompote en homemade pindakaas. Oh, en dat is niet zomaar pindakaas, het is ‘peanutbutter jelly time’ pindakaas met stukjes gevriesdroogde aardbei en pistache nootjes. 

Zelf pindakaas maken staat al zo lang op mijn foodie-list, maar het lukte telkens maar niet. Mijn blender was niet krachtig genoeg om alle pinda’s fijn te malen tot een pasta. Maaaar Magimix kwam to the rescue, want ik mocht de nieuwe Magimix Powerblender testen. Tja, zo’n naam doet vermoeden dat hij alles kan. Ik onderwierp de Magimix een een pindakaas test. Als hij die kan weerstaan, dan kan hij alles!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om even rustig op te starten begon ik met een smoothie testje. Nou, daar slaagde deze rode krachtpatser glansrijk voor. Binnen no-time had ik een heerlijke healthy spinaziesmoothie. Tijd voor de pindakaas dus. Ik gooide een hoop pinda’s in de blender en begon te mixen op stand 1. Langzaam voerde ik de snelheid op naar stand 2 en 3. De pinda’s vlogen in het rond (oke, in de mixer dan he) en in een mum van tijd waren ze fijngemalen. Al snel gingen alle pinda stukjes zich ophopen tegen de wanden van de blender. Maar ook daar is aan gedacht, want er zat een handige spatel bij die je door de deksel steekt. De spatel is net kort genoeg zodat hij de snijbladen niet raakt. Hierdoor kun je gewoon tijdens het mixen de restjes van de wanden af spatelen. Dat deed ik dus. Geloof me of niet, maar binnen 3 minuten had ik mijn eigen super smooth pindakaas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heb jij nu ook zin in deze peanutbutter jelly time pindakaas, maar heb je niet zo’n krachtige blender in huis? Koop dat gewoon een potje naturel pindakaas (bijvoorbeeld de 100% pindakaas van de Appie) en voeg de extra ingrediënten daar aan toe. 

Peanutbutter Jelly Oats met homemade pindakaas

Voor de pindakaas

Ingrediënten (voor 1 pot)
– 400 gram ongeroosterde, ongezouten pinda’s (ik kocht ze bij de Action)
– een handje gevriesdroogde aardbeien (kocht ik ook bij de Action, maar de grotere Albert Heijns hebben ze ook)
– een handje pistache nootjes
– een snufje zout

Extra: een krachtige blender. Heb je deze niet, dan wordt het lastig om zelf pindakaas te maken. Je kunt wel een potje 100% pure pindakaas kopen bij de Appie en daar de overige ingrediënten aan toevoegen.

Bereiding
Doe de pinda’s in de blender en mix deze. Begin met een lage snelheid tot de pinda’s in grove stukken zijn gehakt. Voer de snelheid dan steeds verder op. Schraap tussendoor telkens de wanden van de blender schoon om ervoor te zorgen dat alle pinda’s fijn gemalen worden.

Hak de pistache nootjes fijn en snijd de gevriesdroogde aardbeien in stukjes.

Meng het zout, de aardbeien en de pistache nootjes door de pindakaas.

Voor de peanutbutter jelly oats

Ingrediënten (voor 1 persoon)
– 40 gram havermout
– 150-200 milliliter (haver)melk
– 60 gram diepvries aardbeien
– 1 lepel pindakaas
– ter garnering (optioneel): een handje diepvries frambozen, een paar pistache nootjes

TIP: Voeg wat geraspte courgette toe aan je havermout en verwarm deze mee in de pan. Zo krijg je meteen een portie groente binnen. No worries, je proeft de courgette nauwelijks.

Bereiding
Doe de havermout en de melk in een pannetje en verwarm deze 5 minuten op middelhoog vuur. Roer af en toe door de pan om te voorkomen dat de havermout aanbrandt.

Ontdooi ondertussen de aardbeien in de magnetron. Prak de aardbeien fijn met een vork tot er een grove compote ontstaat.

Doe de havermout in een kom en verdeel hier de aardbeien compote over. Doe er een flinke lepel pindakaas bij en garneer je havermoutje eventueel met wat diepvries frambozen en pistache nootjes.

Zoete aardappel pizza (1).png

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply