Gezond ontbijt

Kokos granola

There’s a new kid in town! In havermout-town om precies te zijn. Ik vind het zo leuk om te zien dat steeds meer mensen aan de slag gaan met havemrout, dus toen Milan van Hihahavermout me vroeg of ik hun nieuwe kokos mix wilde proeven zei ik natuurlijk meteen ja! Met die mix maakte ik deze heerlijke kokos granola. 

Hihahavermout maakt verschillende ontbijt mixen met haver. Mocht je wat inspiratie kunnen gebruiken om die havermout te verwerken. Op de site vind je ook dit ebook met een aantal tips. Maar aan de luie foodies is gedacht. Hihahavermout verkoopt namelijk ook kant-en-klare crackers of repen van havermout. Ik kon het natuurlijk niet laten om toch zelf aan de slag te gaan, dus ik maakte deze heerlijke granola.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zie je die brokken? Het lijkt wel cruesli toch (mijn guilty pleasure!)? Om van die losse havervlokken echte brokken granola te maken voegde ik 2 eiwitten toe aan mijn granola mengsel. Deze zorgen voor wat binding waardoor de havervlokken aan elkaar blijven plakken.


Kokos granola

Ingrediënten:
– 100 gram Hihahavermout kokos mix
– 65 gram grove havervlokken
– 35 gram boekweitkorrels
– 10 gram kokosflakes
– 20 gram gesmolten kokosolie
– 20 gram agavesiroop
– 2 eiwitten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Neem een grote mengkom en meng daar de kokosolie, agavesiroop en eiwitten in. Voeg de havermout, havervlokken, boekwiet en kokosflakes aan toe. Mix alles goed door elkaar en verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier. Als je lekkere brokken granola wilt, druk dan je granola wat dicht tegen elkaar aan, als een soort plak.

Zet de granola 10 minuten in de oven op 175 graden. Haal de granola vervolgens uit de oven en kruimel de grote plak in kleinere brokken granola. Zet de bakplaat dan nog eens 10 minuten in de oven tot de granola lekker krokant is.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Anja
    augustus 28, 2017 at 2:51 pm

    Wat is jouw foodfotografie geweldig! Echte kunststukjes!

  • Leave a Reply