Gewoon gezond/ Gezond diner/ Gezonde lunch

Recept: Pastasalade met meloen en blauwe bessen

De zomer zit er alweer bijna op, of ja, het is toch alweer een hele tijd zomer en het aantal bbq’s dat ik dit jaar gehad heb is op 1 hand te tellen. Op 1 vinger zelfs… Niet dat ik dat heel erg vind, want vaak bestaat een bbq uit een speklap, varkensworstje en hamburger en daar zit ik nou niet per se op te wachten. Geef mij maar gewoon een lekker visje of wat geroosterde groenten van de bbq en dan ben ik blij. Het lekkerste vind ik vaak de salades die bij de bbq zitten. Deze pastasalade met meloen en blauwe bessen bijvoorbeeld, die is zelfs zonder bbq lekker!

Mocht je nu denken, ‘hoezo meloen in een salade!?’, dan snap ik die gedachte. Ik stond laatst in de supermarkt voor het schap met smeerseltjes, zoals mijn oma broodsalades noemt. Dat schap is dus behoorlijk groot, maar een salade trok mijn aandacht. De Johma salade met kip en meloen. Het bracht me op een idee. Misschien was meloen in een gewone salade ook wel lekker. Nou, zo werd dus het idee voor deze salade geboren. En zo worden overigens heel veel van mijn receptideeën geboren. Mochten mensen zich dus afvragen waarom ik uren in de supermarkt door kan brengen, de Appie is voor mij niet alleen een verzameling van lekker eten, het is ook een bron van inspiratie.

pastasalade met meloen 1.jpg

Je kunt deze salade maken voor bij een bbq. Maar hij is ook perfect als lunch of lichte avondmaaltijd. De salade is vegetarisch, maar mocht je er wat vlees aan toe willen voegen, een stukje gerookte kip lijkt mij een perfecte combi.


Pastasalade met meloen en blauwe bessen

Ingrediënten (voor 4 personen als bijgerecht of 2 personen als maaltijdsalade):
– 150 gram volkoren pasta
– 1/4 galia of cantaloupe meloen
– 75 gram blauwe bessen
– 1/2 komkommer
– 1 lente uitje
– 100 gram mozzarella bolletjes
– ter garnering (optioneel): wat peterselie

Voor de dressing:
– 1 volle eetlepel kwark of yoghurt
– 1 theelepel mayonaise
– 1 eetlepel limoensap
– gemalen zwarte peper en zout

Bereiding:
1. Kook de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze vervolgens afkoelen.
2. Snijd de meloen en komkommer in blokjes van ongeveer een halve centimeter. Snijd de lente ui in fijne ringetjes en halveer de mozzarella bolletjes.
3. Doe alle gesneden ingrediënten samen met de blauwe bessen en de pasta in een salade schaal.
4. Maak vervolgens de dressing door de kwark, mayonaise en het limoensap te mengen. Breng het op smaak met peper en zout.
5. Meng de dressing door de pastasalade en garneer deze met wat grof gehakte peterselie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply