Gewoon gezond/ Gezond diner/ Gezonde lunch

Recept: Salade met aardbeien vinaigrette

Omdat iedereen de vorige keer zo positief reageerde op mijn salade met bramen en geitenkaas, durfde ik het wel aan om nog een salade recept met fruit te delen. Met deze frisse salade met aardbeien vinaigrette kun je nog even doen alsof het zomer is, voordat we er met z’n allen aan moeten geloven dat het toch echt herfst aan het worden is. 

Salade met aardbeien vinaigrette

De frisse smaak van deze salade is afkomstig van de aardbeienvinaigrette. In de supermarkt heb ik wel eens frambozenvinaigrette gekocht. Ik vond die fruitige, zure smaak super lekker bij al die verse groene groenten. Daarom besloot ik eens te proberen mijn eigen fruitige vinaigrette te maken. Hiervoor gebruikte ik gewoon een potje jam! Waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan? Ik gebruikte jam met minder suiker, dat is dan toch weer mooi meegenomen. Voeg daar wat olie en azijn aan toe en je hebt al een vinaigrette. Easy as that! De rest van het recept is overigens ook easy peasy. Je legt gewoon alle groenten op een bord en ‘drizzelt’ de dressing er overheen.

Salade met aardbeien vinaigrette


Salade met aardbeien vinaigrette

Ingrediënten (voor 1 portie als hoofdgerecht of 2 porties als bijgerecht)

Voor de salade

– 1 zakje veldsla
– 1 mini komkommer of 1/3 komkommer
– 100 gram aardbeien
– 1/2 avocado
– 15 gram pistache noten

Voor de vinaigrette

– 2 eetlepels aardbeien jam (ik gebruikte Hero minder suiker aardbeien jam)
– 4 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels azijn
– peper en zout

Bereiding

Maak eerst de vinaigrette. Doe hiervoor alle ingrediënten in een bakje en mix ze goed door elkaar met een vork. Proef de vinaigrette en breng hem verder op smaak met wat peper of zout. Of voeg juist wat azijn toe voor een iets zuurdere vinaigrette of wat meer jam voor een zoetere variant.

Leg de sla op een groot bord. Schaaf plakken van de komkommer met een kaasschaaf en leg deze op de sla. Maak de aardbeien schoon en halveer deze. Leg ook deze op de sla. Snijd de avocado in plakjes. Deze kun je kort nog even grillen in een grilpan. Hierdoor krijgen ze mooie strepen en een iets rokerige smaak.

Garneer de salade met wat grof gehakte pistache noten en wat van de vinaigrette.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply