Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Vier granen pap met gebakken perzik

‘Vier granen pap’, nu ik dit zo lees besef ik dat het niet echt sexy klinkt. Ach, misschien is pap gewoon niet het meest sexy gerecht. Echt fotogeniek is het in ieder geval niet als je het mij vraagt. Maar, ‘never judge a book by its cover’, want pap is heerlijk. Lekker warm, fluweelzacht en ultiem comfort food. Bij deze dus een nieuw pap recept voor vier granen pap met gebakken perzik. 

Vier granen pap

Nu zeg ik wel ‘vier granen pap’, maar eigenlijk is het maar twee granen pap. In dit ontbijtje zitten namelijk havervlokken, speltvlokken, boekweit korrels en amaranth. Die laatste twee zijn helemaal geen granen, maar zaden van kruidachtige planten. Dus sorry mensen voor deze misleidende titel. Vergeven jullie het me? Dan maak ik de volgende keer een échte vier granen pap, oke?

Vier granen pap

Om de pap iets op te leuken, serveerde ik deze met gebakken perzik. De perzik is gebakken in een klontje roomboter en honing. Hierdoor krijgen de perzik partjes een klein karamel laagje, misschien niet per definitie het gezondste ontbijt dat je kunt bedenken, maar wel heel lekker.


Vier granen pap met gebakken perzik

Ingrediënten (voor 1 portie)

Voor de pap

– 10 gram havermout
– 10 gram speltvlokken
– 10 gram boekweit korrels
– 10 gram amaranth
– 200 milliliter (haver)melk
– 1 theelepel kaneel

Voor de gebakken perzik

– 1 perzik
– 1 theelepel (room)boter of olie
– 1 theelepel honing

Ter garnering (optioneel)

– bramen of ander fruit naar keuze
– boekweit korrels, nootjes of zaden
– honing

Bereiding

Doe alle granen samen met de havermelk en kaneel in een pan en zet de pan op het vuur. Verwarm de pap voor 15 tot 20 minuten tot de granen zacht en gaar zijn.

Verhit ondertussen wat boter in een koekenpan. Snijd de perzik in partjes en bak deze in de pan. Drizzel wat honing over de perzik partjes en bak deze tot ze lichtjes bruin kleuren.

Doe de pap in een kommetje. Leg hier de perzik partjes op. Garneer eventueel met wat ander fruit, noten of zaden en wat extra honing.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply