Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Double chocolate oats

Het schijnt morgen Internationale Chocolade dag te zijn, hoewel ik op internet ook las dat het 7 juli World Chocolate Day is. Wie dat allemaal bepaalt? Geen idee! Maar eigenlijk kan dat me ook helemaal niet schelen, want ieder excuus om chocolade te eten, hoe goed of slecht dan ook, is er eentje. Dus daarom vandaag alvast dit recept voor double chocolate oats. 

Double chocolate oatsEigenlijk is de naam ‘double chocolate oats’, nog een understatement, want dit havermoutje bevat wel meer dan twee soorten chocolade: Chocolade melk, cacao poeder, chocolade granola, blokjes pure chocolade. Heb je meegeteld? Dat zijn dus 4 soorten chocolade in 1 potje overnight oats! Ik vond echter de naam quatre chocolate oats (schrijf je dat zo?) niet echt lekker klinken.

En voordat ik nu honderd vragen ga krijgen: ‘Is dat dan wel gezond?’. Nee, dit is niet per definitie gezond. Maar havermout is voor mij ook meer dan een gezond product. Het is voor mij comfort food. Heerlijk warm en papperig. En soms wil ik dat comfort gevoel even extra aandikken met dingen die helemaal niet gezond zijn zoals chocolade, lepels pindakaas of ahron siroop. Misschien niet de meest voedzame ingrediënten, maar wel erg gezond voor je mentale gesteldheid!

ps. Je als je deze double chocolate oats maakt met magere chocolademelk valt dat ongezonde trouwens allemaal wel mee hoor.

Double chocolate oats


Double chocolate oats

Ingrediënten (voor 2 porties)

Voor de overnight oats

– 80 gram havermout
– 300 milliliter chocolademelk (ik gebruikte Chocomel light)
– 150 gram vanile kwark
– 1 volle theelepel cacao

Voor de toppings

– 2 handjes chocolade granola (ik gebruikte deze van Leev)
– 3 blokjes pure chocolade (of meer…)
– optioneel: alle andere chocolade die je in huis kunt vinden

Bereiding

De avond van tevoren: Meng de havermout met de chocolademelk, kwark en cacao. Zet de overnight oats een nachtje in de koelkast.

De volgende ochtend: Smelt 2 blokjes pure chocolade in de magnetron. ‘Drizzle’ deze over de overnight oats. Leg ook wat granola op de overnight oats. Halveer het laatste stukje chocolade en leg dat op de overnight oats.

Eet de double chocolate oats koud of warm ze even op in de magnetron.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply