Gewoon gezond/ Gezond diner

Kikkererwten spinazie curry met tofu

‘Do not worry, eat some curry’, tja, het is een cheesy quote, maar in mijn geval is ie wel helemaal waar. Als ik me gewoon een beetje bleehhh voel, dan is een curry mijn go to recept. Het is gemakkelijk te maken, je kunt er lekker veel groenten in doen én het is gezond. Wat wil je nog meer? Lees snel verder voor het recept van deze kikkererwten spinazie curry met tofu. 

Nóg een curry

Trouwe lezers van mijn blog weten dat dit niet het eerste curry recept is dat op gewoonhanne.nl verschijnt. Eerder maakte ik al een curry met mango en een curry met zoete aardappel en paneer. Dus ja lieve lezer, dit is nóg een curry. Ik kan er ook niks aan doen, het is gewoon een van mijn favoriete doordeweekse maaltijden.

Kikkererwten spinazie curry met tofu

Deze kikkererwten spinazie curry met tofu is vegetarisch, hij is zelfs helemaal vegan. Dankzij de kikkererwten en tofu bevat de maaltijd toch voldoende eiwitten om er weer even tegenaan te kunnen. Mocht jij nu geen fan zijn van tofu – wat ik begrijp, ik moest er ook even aan wennen – dan kun je de tofu ook vervangen door tempeh, vegetarische kipstukjes of vegetarische roerbakreepjes. Verder voegde ik wat spinazie toe voor de extra veggies, maar hier kun je ook lekker mee variëren, gebruik bijvoorbeeld een keer bloemkool of broccoli in je curry, of ga voor wat gemak en trek een zak roerbakgroenten over. Kortom, het is wel een recept, maar eigenlijk ook weer niet, want je kunt ermee doen wat je wilt. Succes!

vegetarische curry met tofu

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Kikkererwten spinazie curry met tofu

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 200 gram tofu
– 2 eetlepels groene curry pasta
– 1 blik kikkererwten (400 gram)
– 200 gram verse spinazie
– 200 milliliter kokosmelk
– olie om in te bakken
– 120-150 gram wilde rijst
– Ter garnering (optioneel): verse koriander

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd deze in blokjes.

Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de tofu toe en bak deze 3 tot 5 minuten mee. Doe 2 eetlepels groene curry pasta in de pan en bak de pasta 2 minuten mee.

Voeg de kokosmelk en kikkererwten toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes garen. Doe eventueel een scheutje water in de pan als de curry te droog wordt. Kook ondertussen de rijst.

Voeg op het laatste moment de spinazie toe en laat deze slinken.

Serveer de curry met rijst en garneer eventueel met wat verse peterselie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply