Gewoon de rest/ Gewoon gezond/ Gezond ontbijt/ Hanne's lijstjes/ Overige

6x Pancake sunday

Elke zondagochtend is het bij mij pancake sunday! Ik bak een stapel pancakes en duik daarmee nog even terug mijn warme bed in. In deze blogpost verzamelde ik een aantal leuke, lekkere en verrassende pancake sunday recepten.

Pancake sunday

Ik heb een paar favoriete momenten in de week: maandagochtend, nieuwe ronde nieuwe kansen; vrijdagmiddag, het moment waarop ik even de hele werkweek los kan laten en bij kan komen van de week en zondagochtend, de ochtend die ik gereserveerd heb voor mijn pancake sunday ritueeltje. Ik bak een stapel pancakes en duik daarmee en met een leuke serie of film terug in bed. Klinkt dit jou ook als muziek in de oren? Probeer het eens? Hier is alvast wat pancake sunday inspiratie!

Vegan Pancakes

Mijn favoriete pancakes op dit moment zijn deze vegan pancakes. Omdat ik in januari een maand vegan at, heb ik behoorlijk geëxperimenteerd met het bakken van vegan pancakes. Dit recept kwam als winnaar uit de bus. Met het recept maak je meteen een flink aantal pannenkoekjes. Bewaar de overige pancakes gewoon in de koelkast. Zo kun je die pancake sunday ook meteen doortrekken naar de lunch.

vegan pancakes

Coffee pancakes

Alle coffeelovers opgelet! Deze pannenkoeken van Dalí smaken naar koffie. Een klein kopje espresso in je pannenkoekenbeslag geeft je pancakes die heerlijke koffiesmaak. Lekker samen met wat chocolade, banaan en noten. Het recept van Dalí vind je hier.

Pancakes met Griekse yoghurt

Wie op zoek is naar die echte dikke, fluffy American pancakes moet dit recept van Claudia eens proberen. Dankzij de Griekse yoghurt krijgen de pannenkoekjes een extra fluffy textuur. Yummmm! Het recept van Claudia vind je hier.

Pancakes met ananasringen

Voor een extra fruitige twist kun je je pancake stapel natuurlijk afmaken met wat vers fruit. Maaaarrr… je kunt dat fruit ook ín je pancakes stoppen. Bijvoorbeeld zoals bij deze pannenkoeken waar binnenin een ananasring verscholen ligt. Het recept vind je hier.

pancakes met ananasringen

Pancakes met volkorenmeel

Ik vind dat we ons op pancake sunday niet al te druk moeten maken over calorieën, suiker en andere nare dingen, maar als je met een kleine aanpassing je pancakes iets gezonder kunt maken, tja dan is dat gewoon mooi meegenomen. Deze pancakes van Lisa zijn gemaakt met volkorenmeel, een kleine aanpassing, maar het levert je wel wat extra voedingsstoffen op. Haar recept vind je hier.

Caprese pannenkoekjes

Ben je niet zo’n zoetekauw, maar spreekt zo’n stapel pancakes in de ochtend je wel aan, maak dan gewoon lekkere hartige pancakes! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze caprese pancakes van Brenda? Het recept vind je hier.

Heb je een van deze of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply