Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Baked oats met bietjes en bosvruchten

Op zoek naar wat afwisseling voor dat standaard havermoutje in de ochtend? Heb je wel eens gehoord van baked oats? Een havermoutje dat gebakken wordt in de oven. Deze baked oats garneerde ik met een ietwat ongewone combi van bietjes en bosvruchten. Geloof me, ‘Baked oats met bietjes en bosvruchten’, dat allitereert niet alleen heel lekker, maar dat smaakt ook heerlijk. 

Baked oats

Voor wie het fenomeen niet kent, ‘baked oats’ is eigenlijk gewoon een havermoutje dat je in de oven bakt. Het resultaat is een soort combinatie van een pannenkoek, muffin en havermoutpap. Het is wat vaster van structuur dan pap, maar ook weer wat losser dan een pannenkoek. Je kunt die baked oats garneren met al het fruit dat jij lekker vind. Baked oats met pindakaas en banaan zijn erg lekker, maar ook baked oats met wortel, appel en kaneel zijn een aanrader.

Baked oats met bietjes en bosvruchten

In dit receptje combineerde ik mijn baked oats met bietjes en bosvruchten. Op het eerste oog misschien een vreemde combi, maar het aardse van die bietjes smaakt juist erg goed met het friszure van de bosvruchten. En, op deze manier krijg je meteen bij je ontbijt al een portie fruit én groente binnen. Win-win dus!

baked oats met bietjes

baked oats met bietjes

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!

Baked oats met bietjes en bosvruchten

By Hanne Serves: 2
Prep Time: 25 minuten

Op zoek naar wat afwisseling voor dat standaard havermoutje in de ochtend? Heb je wel eens gehoord van baked oats? Een havermoutje dat gebakken wordt in de oven. Deze baked oats garneerde ik met een ietwat ongewone combi van bietjes en bosvruchten. Geloof me, 'Baked oats met bietjes en bosvruchten', dat allitereert niet alleen heel lekker, maar dat smaakt ook heerlijk. 

Ingredients

  • 1 banaan
  • 80 gram havermout
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 125 gram havermelk
  • 1 voorgekookt bietje
  • 100 gram diepvries bosvruchten
  • Ter garnering (optioneel): (plantaardige) yoghurt of kwark

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Rasp het bietje en doe de rasp samen met de bosvruchten en een klein scheutje water in een pannetje. Zet het pannetje op het vuur en gaar het mengsel 8 minuten.

3

Prak de banaan. Meng de bananenpuree met de havermout, het lijnzaad en de havermelk.

4

Vet twee ovenvaste schaaltjes (of 1 grotere) in en doe hierin het havermout mengsel. Leg hierop een flinke lepel van het bietjes en bosvruchten mengsel.

5

Zet de schaaltjes in de oven en bak de baked oats 15 minuten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply