Gewoon gezond/ Gezond diner

Barbecue jackfruit pizza – uit Genieten zonder zooi van Dalí

Dat ik fan ben van pulled jackfruit, dat is inmiddels geen geheim meer. Toen ik dus het recept voor een barbecue jackfruit pizza tegenkwam in het ‘Genieten zonder zooi’ ebook van Dalí van Zonderzooi moest ik hem even proberen. Nou mensen, die pizza is meer dan goedgekeurd en gelukkig was Dalí zo lief dat ik het recept uit haar ebook mocht delen. Benieuwd naar het recept of naar het ebook van Dalí? Lees dan snel verder. 

Genieten zonder zooi

Misschien kennen jullie Dalí wel van de overheerlijke recepten en duurzame tips die ze deelt op haar Instagram en blog. Maar daarnaast is Dalí ook foodcoach en helpt ze mensen online en offline met een gezond eetpatroon. Onlangs bracht Dalí alweer haar vijfde ebook uit: Genieten zonder zooi. Een ebook vol vegan recepten en een voedingsschema voor 14 dagen. Dus of jij nu op zoek bent naar wat houvast in je eetplanning, of gewoon wat vegan inspiratie kunt gebruiken, dit ebook bevat het allebei. De recepten zijn allebehalve saai: van vegan wentelteefjes tot pita’s met shiitake shoarma en knoflooksaus #plantpower!

Genieten zonder zooi ebook

Chia pudding met blauwe bessen uit Genieten zonder zooi

Barbecue jackfruit pizza

Toen ik een pizza met jackfruit in het ebook van Dalí zag staan was verkocht! Zoals jullie weten ben ik gek op jackfruit, vooral voor pulled jackfruit taco’s mag je me wakker maken! De barbecue jackfruit pizza uit het ‘Genieten zonder zooi’ ebook bestaat uit een tomatensaus met jackfruit, rode punt paprika en vegan geraspte kaas. Erg lekker! Het recept is voor 1 pizza, maar als iets meer tomatensaus toevoegt en een extra pizzabodem in huis haalt kun je er gemakkelijk 2 pizza’s van maken.

Benieuwd geworden naar het ebook van Dalí? Je kunt het hier bestellen.

jackfruit pizza

Barbecue jackfruit pizza

By Dalí van Zonderzooi Serves: 1-2 personen
Prep Time: 30 minuten

De barbecue jackfruit pizza uit het 'Genieten zonder zooi' ebook bestaat uit een tomatensaus met jackfruit, rode punt paprika en vegan geraspte kaas. Erg lekker! Het recept is voor 1 pizza, maar als iets meer tomatensaus toevoegt en een extra pizzabodem in huis haalt kun je er gemakkelijk 2 pizza's van maken. 

Ingredients

 • 1 bloemkool pizzabodem (Magioni)
 • 550 gram jackfruit in blik (Fairtrade Original)
 • 1⁄2 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 80 ml gezeefde tomaten (passata di pomodoro)
 • 3 theelepels gerookt paprikapoeder
 • 4 eetlepels sojasaus
 • 2 eetlepels ahornsiroop
 • 2 eetlepels vegan geraspte mozzarella (Violife)
 • Handje verse peterselie of koriander
 • Optioneel: 1⁄2 rode peper

Instructions

1

Spoel de jackfruit af in een vergiet. Haal de jackfruit daarna voorzichtig uit elkaar met je handen, zodat er draadjes ontstaan.

2

Doe de sojasaus met de ahornsiroop en 2 theelepels gerookt paprikapoeder in een Oven schaaltje en roer goed door elkaar.

3

Doe de jackfruit in een kom en marineer 30 minuten in deze marinade.

4

Verwarm de oven voor op 220 graden.

5

Snijd de paprika en knoflook fijn. Snijd de ui in dunne ringen. Optioneel: snijd de rode peper in dunne ringen.

6

Meng de gezeefde tomaten met 1 theelepel gerookt paprikapoeder en de knoflook in een schaaltje. Roer goed door elkaar tot saus.

7

Besmeer de pizzabodem met de saus. Beleg de pizzabodem daarna met de gemarineerde jackfruit, ui, paprika, rode peper en vegan mozzarella.

8

Bak de pizza ongeveer 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.

9

Garneer de pizza daarna met peterselie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply