Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Sinaasappel wortel smoothie

Ik snap dat je in deze Sinterklaas tijd het liefste alleen nog maar kruidnoten, schuimpjes en taaitaai wilt eten, maar het is misschien verstandig ook wat vitamientjes toe te voegen aan dat Sinterklaasdieet. Daarom heb ik een lekkere Sinterklaar-geïnspireerde smoothie: een Sinaasappel wortel smoothie. 

Sinaasappel wortel smoothie

Als ik aan Sinterklaas gerelateerde fruit- en groentesoorten denk, dan zijn de eerste twee soorten die in me opkomen wortel en sinaasappel. Wortel natuurlijk omdat dat het lievelingseten van Amerigo is. En sinaasappel omdat die vrucht uit Spanje komt. Ik vroeg me af wat er zou gebeuren als je die twee combineert. Dus ik gooide beide in de blender met een scheut havermelk en wat mango en probeerde het uit. Verrassend genoeg werd dat een erg lekkere smoothie. Gooi er nog een snufje speculaaskruiden bij en je waant je zo op de Pakjesboot.

Sinaasappel wortel smoothie

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Sinaasappel wortel smoothie

Ingrediënten (voor 2 smoothies)

– 2 sinaasappels
– 4 wortels
– 150 gram mangoblokjes (vriezer)
– 300-400 milliliter havermelk (of andere melk naar keuze)
– een snufje speculaaskruiden of kaneel

Bereiding

Was en schil de wortels. Kook de wortels beetgaar. Giet ze af en spoel ze af onder de koude kraan.

Schil de sinaasappels. Doe de sinaasappels samen met de gekookte wortels, mangoblokjes, havermelk en speculaaskruiden in een blender. Mix alles tot een gladde smoothie. Je kunt in plaats van een blender ook een staafmixer gebruiken.

Tip! In plaats van de sinaasappels kun je ook 3 mandarijntjes gebruiken. De smoothie wordt dan nog zoeter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply