Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet/ Overige

Strooigoed fudge

Voor iedereen die omkomt in het Sinterklaas strooigoed, wanhoop niet! Ik heb de oplossing: Strooigoed fudge. Hierin verwerk je gemakkelijk al die pepernoten, schuimpjes en tumtums tot een super lekkere traktatie. 

Strooigoed fudge

Oke, ik moet een bekentenis doen, eigenlijk houd ik helemaal niet van pepernoten. Ik eet eigenlijk alleen de chocolade pepernoten en dat met name omdat er chocolade omheen zit. ‘Gewone pepernoten’, of eigenlijk moet ik ze kruidnoten noemen, vind ik niks. Rond Sinterklaas hopen die dus op in mijn keukenkastjes, samen met het andere strooigoed zoals schuimpjes. Ik gok dat dit probleem herkenbaar is voor meer mensen. Daarom heb ik een lekker recept om al je strooigoed in te verwerken: Strooigoed fudge! Een heerlijke, fudgy chocolade fudge gevuld met strooigoed. Je kunt voor deze fudge een paar repen chocolade kopen, maar als je extra lief bent geweest en een paar chocolade letters in je schoen hebt gevonden, dan zijn die ook perfect te gebruiken in dit recept.

Strooigoed fudge

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Strooigoed fudge

Ingrediënten

– 300 gram chocolade naar keuze
– 1 blikje gecondenseerde melk
– een snufje speculaas- of koekkruiden
– een snufje zout
– een flinke hand strooigoed

Bereiding

Ik beloof je, dit wordt een heel gemakkelijk recept! Bekleed eerst een cakeblik of vierkante bakvorm met bakpapier.

Snijd de chocolade in grove stukken. Doe de gecondenseerde melk in een pannetje en verwarm deze. Voeg hier de stukjes chocolade aan toe en blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is. Voeg een handje strooigoed, wat koek- of speculaaskruiden en een snufje zout toe aan het chocolade mengsel en roer dit goed door.

Verdeel de chocolade fudge over het cakeblik of de bakvorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel en druk nog wat stukjes strooigoed in de bovenkant. Laat de fudge minimaal 3 uur uitharden in de koelkast. Snijd hem vervolgens in stukken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply