Gewoon lekker/ Gewoon lekker hartig

Vegan stoofvlees met frietjes

Hoera! I did it! Vegan stoofvlees. Hoewel ik vegetarisch eet, heb ik zo nu en dan intense cravings naar stoofvlees, met frietjes natuurlijk. Mijn moeder kan echt heerlijk stoofvlees maken, dus als ik thuis eet en ze vraagt wat ik wil eten, dan is het antwoord standaard: Stoofvlees! Het was dus tijd voor een plantaardige versie. 

Vegan stoofvlees

De afgelopen weken ben ik thuis gaan experimenteren met vegan stoofvlees, want dat zou wel een uitkomst zijn voor al mijn stoofvlees cravings. We zijn nu een paar weken verder en ik denk dat het me gelukt is. De smaak komt in de buurt van mama’s stoofvlees, maar ik moet wel even eerlijk zijn. Aan die structuur van gestoofd vlees kan deze vegan stoofvlees niet tippen. Helaas. Laten we dit recept dus gewoon als uitgangspunt nemen en lekker verder experimenteren. Kortom, to be continued. Voor nu moeten jullie het doen met deze versie, die overigens alsnog erg lekker is met een portie frietjes.

vegan stoofvlees vegan stoofvlees

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Vegan stoofvlees

Ingrediënten (voor 3-4 porties)

– 2 uien
– een klontje boter
– 2 bakjes vegetarische kipstukjes (of de vegetarische stoofstukjes van Crisp)
– 1 laurierblad
– 150 milliliter donker bier
– 150 milliliter groente bouillon
– 1 theelepel mosterd
– 60 gram ontbijtkoek
– een scheutje sojasaus
– zwarte peper naar smaak

Bereiding

Snipper de ui. Verhit wat boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de vegetarische kipstukjes of stoofstukjes toe en bak deze mee tot ze lichtjes bruin kleuren.

Voeg het donker bier, de groente bouillon, mosterd en ontbijtkoek toe. Laat het geheel onder af en toe doorroeren 30 minuten rustig pruttelen.

Voeg een scheutje sojasaus toe. Proef het stoofvlees en breng het verder op smaak met zwarte peper en eventueel wat extra sojasaus.

Serveer je stoofvlees met frietjes of stamppot.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply