Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond ontbijt/ Pasen

Oven eitjes met geroosterd brood

Pasen zonder eitjes is als zondagen zonder pannenkoeken, het is het net niet. Daarom kon een eitje niet ontbreken in mijn paasontbijt. In plaats van een gebakken, gekookt of gepocheerd eitje koos ik voor oven eitjes, of, zoals de Fransen het noemen: een oeuf en cocotte. 

Easter breakfast in bed

Terwijl de rest van de wereld op zijn kop staat, is het ook dit jaar gewoon weer Pasen. Ik vind Pasen altijd zo’n fijn moment. De zon gaat weer schijnen, de krokussen komen weer boven de grond uit en de lente begint! Pasen overslaan dit jaar vond ik dus geen optie. Daarom bedacht ik een alternatief: Easter breakfast in bed! Want net als ik, zijn er veel mensen die nu alleen thuis zitten. Ik kan me voorstellen dat je dan niet per se in de paasstemming bent, maar daar ga ik je bij helpen met een heerlijk eenpersoons paasontbijt op bed. Trek je allerfijnste pyjama aan, zet een vrolijk muziekje op en verwen jezelf met dit gemakkelijke ontbijt. Het ontbijt bestaat uit een mango passievrucht smoothie met kokosyoghurt, een oveneitje met geroosterd brood en een belegde croissant met cottage cheese en abrikozenjam.

Oven eitje

Het kinkt ingewikkeld, zo’n oeuf en cocotte – al moet ik zeggen dat ‘oven eitjes’ meteen een stuk toegankelijker klinkt – maar geloof me, dit is een stuk gemakkelijker dan klooien met zo’n gepocheerd ei. Het enige wat je hoeft te doen is een eitje in een potje te doen en dat in de oven te zetten. Oke, ik zou het allemaal wel een beetje opleuken met wat kruiden en wat zout en peper, maar dan heb je ook echt wel een paasbest ontbijt. Vooral als je er wat geroosterd brood bij maakt om lekker mee te soppen.

oven eitjes oven eitjeseenpersoons paas ontbijt

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Oven eitjes met geroosterd brood

Ingrediënten (voor 2 oven eitjes, halveer de ingrediënten voor 1 portie)

– 4 eetlepels cottage cheese
– verse of gedroogde basilicum
– 2 eieren
– 2 boterhammen
– peper en zout
– boter of olie
– ter garnering (optioneel): tuinkers

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet twee ovenvaste schaaltjes in met wat boter.

Meng de cottage cheese met de basilicum. Doe de cottage cheese in de schaaltjes en breek hier het eitje overheen. Breng op smaak met wat peper en zout.

Zet de oven eitjes in de oven en gaar ze in 8 tot 12 minuten in de oven, afhankelijk van hoe gaar je ze wilt.

Maak ondertussen het geroosterd brood. Bestrijk beide zijden van de boterhammen met wat boter en rooster deze in een grill- of koekenpan. Snijd het brood in repen.

Serveer de oven eitjes warm met de repen geroosterd brood en garneer eventueel met wat verse tuinkers.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply