Gewoon de rest/ Pasen

Easter Mess

Vorige week ging de deurbel. Daar stond de postbode met een pakketje voor Miss Havermout. That’s me! Het was een heerlijk paaspakketje van Verkade. En je kunt wel raden wat daarin zat… CHOCOLADE! En een leuke mal om je eigen chocolade-ei mee te maken. Dat moest ik natuurlijk even proberen. Omdat 1 ei geen ei is, maakte ik van dat eitje een echte Easter Mess. Een Eaton Mess, maar dan met een kleine paastwist. 

Eaton Mess is een bekend Engels dessert. Het bestaat vaak uit opgeklopte room met fruit en meringue. Ik houd er altijd van als mijn eten verschillende structuurtjes heeft, en de Eaton Mess is dan een ideaal gerechtje! Luchtige, lobbige room, met zacht fruit en knapperige meringues. Maar zelfs klassiekers kunnen beter. Daarom serveerde ik mijn Eaton Mess in een half chocolade-ei. Hello Easter Mess. Het perfecte grand dessert na een lekkere paasbrunch/lunch/diner of lekker hapje bij de koffie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is wel een flinke hap zo’n chocolade ei met room, vooral na een heerlijke paasbrunch/lunch/diner. Je kunt de Easter Mess dus ook lekker met twee lepeltjes serveren om gezellig samen van te genieten.

Voor het chocolade-ei gebruikte ik de kookchocolade van Verkade. Deze is speciaal gemaakt om goed te smelten. Je kunt de chocolade gewoon in stukjes breken en smelten in een pannetje. Lekker gemakkelijk dus. Geen toestanden met au-bain-marie of tempereren. De chocolade is er op dit moment alleen nog in de smaak puur. Gelukkig is dat mijn favoriete chocolade en toevallig smaakt dat heerlijk in combinatie met de frisse frambozen uit deze Easter Mess.

Het maken van dat ei was wel een uitdaging. Op de beschrijving bij de mal stond dat je de chocolade in meerdere dunne laagjes moest aanbrengen. Dat deed ik dus braaf. Drie laagjes om precies te zijn! Vervolgens moest de chocolade goed uitharden in de koelkast. Daarna zou het ei gemakkelijk uit zijn vorm moeten komen. ZOU ja, want dat wilde bij mij niet helemaal. Zoals je ziet zijn de randjes van mijn eitje een beetje gekarteld, maar he, we doen gewoon alsof dat zo hoort toch? Een Easter Mess moet een beetje Messy zijn toch?

WIN WIN WIN – Wil jij ook aan de slag met de chocolade van Verkade, kijk dan snel op mijn Instagram en laat een reactie achter op de winactie. Wie weet staat er dan binnenkort ook een postbode voor jouw deur met zo’n heerlijke pakketje. Woensdag 5 april kies ik twee winnaars.


Easter Mess

Ingrediënten (voor 2 OF 4 personen):
– 150 gram Verkade kookchocolade
– 100 milliliter slagroom (of kwark als je voor een iets gezondere versie wilt gaan)
– 1/2 zakje vanillesuiker
– 8 meringue schuimpjes (ik gebruikte de smaak framboos)
– 6 paaseitjes
– frambozen (vers of uit de diepvries)
– ter garnering (optioneel): wat takjes munt

Extra: een paasei mal (heb je deze niet, check dan de video hieronder om te zien hoe je toch een chocoladekommetje kunt maken)

Bereiding:
1. Smelt 50 gram chocolade in een pannetje (op de blokjes kookchocolade staan grammen aangegeven, super handig om te doseren dus).
2. Breng met de achterkant van een lepel een dun laagje kookchocolade aan op de mallen. Leg deze met de open kant naar beneden op een snijdplank met wat bakpapier of plastic folie. Laat de chocolade zo 5 minuten in de koelkast uitharden.
3. Smelt vervolgens weer 50 gram chocolade en breng op dezelfde manier nog een laagje chocolade aan en laat dit laagje ook weer in de koelkast uitharden. Herhaal dit nog een keer voor het derde laagje.
4. Druk het halve chocolade-ei voorzichtig uit de mal. Don’t worry als dit niet perfect gaat. Het wordt een Easter Mess, die mag best wat messy zijn.
5. Klop de slagroom lobbig (ga voor yoghurtdikte) met de vanillesuiker.
6. Neem een groot bord en leg hier een klein dotje gesmolten chocolade op. Leg het halve ei hierop zodat het ei netjes op zijn plaats blijft liggen.
7. Lepel wat van de slagroom in het chocolade ei. Verdeel hier de paaseitjes, frambozen, meringue’s en takjes munt over. Voor een messy effect kun je een paar meringue schuimpjes over het bordje heen kruimelen.

Serveer de Easter Mess met twee lepeltjes om er samen van te genieten of houd hem lekker voor jezelf!

Ook zonder paasei mal kun je een chocoladekommetje maken. In deze video zie je hoe:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply