Lunch/ Pasen

Hartige glutenvrije wafels met eggs benedict

Dit is misschien niet het meest gemakkelijke en snelle recept om op tafel te toveren met Pasen, maar je gaat er wel gegarandeerd punten mee scoren: Hartige glutenvrije wafels met eggs benedict. 

Hartige glutenvrije wafels

Sinds kort ben ik de trotse bezitter van een klein wafelijzer. Lange tijd heb ik ontkend dat ik zo’n ding in mijn leven nodig heb. Met name vanwege het ruimtegebrek in mijn keuken. Tot ik een lekker klein, compact wafelijzertje vond en toch overstag ging. Nu ben ik fan en zit ik in een wafel fase. Elk pannenkoekenbeslag transformeer ik tot wafels. In een van die wafelbuien maakte ik hartige wafels van kikkererwten- en amandelmeel. Met een kleine upgrade van eggs benedict vormt dat een perfect gerecht op de paastafel.

Hartige glutenvrije wafels Hartige glutenvrije wafels

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Hartige glutenvrije wafels met eggs benedict

Ingrediënten (voor 2 personen)

Voor de hartige glutenvrije wafels

– 50 gram kikkererwtenmeel
– 50 gram amandelmeel
– 1 theelepel bakpoeder
– 90 ml (plantaardige) melk
– 50 gram boter (gesmolten) + extra om in te vetten
– 1 ei
– peper en zout naar smaak

Extra: een wafelijzer

Voor de eggs benedict

– 2 eieren
– een handje spinazie
– 4 eetlepels hollandaise saus (bijvoorbeeld naar dit recept: Foolproof Hollandaise saus)
– ter garnering (optioneel): tuinkers of kiemen

Bereiding

Maak eerst de wafels. Meng alle ingrediënten voor het wafel beslag door elkaar. Verhit het wafelijzer en vet dit in met wat boter of olie. Bak hierin 4 wafels van het beslag.

Ga vervolgens verder met het maken van de Hollandaise saus. Zelf volg ik hiervoor altijd het gemakkelijke ‘foolproof Hollandaise saus recept van Culy.nl.

De laatste, en misschien wel lastigste stap is het pocheren van de eieren. Breng een grote pan water flink aan de kook. Giet een scheutje azijn in het water. Maak met een lepel of spatel een draaikolk in het water en breek hierin een eitje. Laat het ei 2 tot 3 minuten garen in het water en haal hem er dan voorzichtig uit met een lepel of schuimspaan. Herhaal dit voor het tweede eitje.

Leg de wafels op een bord. Leg hierop vervolgens de spinazie en een gepocheerd eitje en schenk hier de Hollandaise saus overheen.

 

Liefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply