Lunch/ Pasen

Eiersalade met asperge

Voor iedereen die gek is op eiersalade maar wel toe is aan een beetje variatie: eiersalade met asperge ! Een gemakkelijk recept voor op de paastafel. Serveer de eiersalade bijvoorbeeld met toast of verse broodjes. Zelf gebruikte ik schattige paashazen pasteitjes. 

Eitje erbij?

Ik ben opgegroeid op een boerderij. Een kippenboerderij om precies te zijn. Wij hadden vroeger thuis 105.000 kippen. Dat betekende dus ook 105.000 eieren per dag. Toch aten wij thuis vroeger helemaal niet zo veel eieren, behalve met Pasen. Dan kwamen de zelfgemaakte gevulde eitjes en eiersalade op tafel. Nog steeds eet ik niet zo veel eieren, maar die eiersalade vind ik stiekem nog steeds erg lekker. Ik gaf de klassieke eiersalade en frisse twist met asperges. Dat is toch een op en top lente recept!?

eiersalade met asperge

eiersalade met asperge

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Eiersalade met asperge

Ingrediënten

– 2 eieren, hardgekookt
– 9 kleine asperges uit pot (ongeveer 90 gram)
– 1 el mayo
– 1 el yoghurt
– paar sprietjes bieslook, fijngesneden
– peper en zout
– 1 eetlepel kappertjes (optioneel)

Bereiding

Pel de hardgekookte eieren en snijd deze in kleine stukjes. Snijd ook de asperges in kleine stukjes. Meng de eieren, asperges, mayonaise, yoghurt, bieslook, kappertjes en wat peper en zout.

Serveer de eiersalade met toastjes of mini pastei bakjes.

Zo simpel is het. Eitje toch!? 😉

Liefs,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply