Pasen

Broodkrans met aspergehummus, groene asperges en gerookte kip

Normaal gesproken heb ik al weken van tevoren mijn plannen voor de paasbrunch klaarliggen en kan ik echt uitkijken naar Pasen. Deze keer was ik zo druk met al mijn schoolopdrachten dat ik er opeens achter kwam dat Pasen al bijna voor de deur staat. Gelukkig herinnerde het mooie pakket van de Albert Heijn mij daaraan. Als een van de vriendenvanah ontving ik een pakket vol lekkere paas producten. Bij het openen van die doos kwam de inspiratie voor de paasbrunch vanzelf! Ik maakte een lekkere gevulde broodkrans waar je met de hele familie van kunt eten. 

P3254406.jpg

Tja, zeg nou zelf, bij het openen van zo’n pakket krijg ik spontaan trek in de paasbrunch. Op Tweede Paasdag gaan we lekker samen met het gezin brunchen én paaseieren zoeken, want daar ben je nooit te oud voor. Er komen zo’n 10 mensen, dus ik kan mezelf flink uitleven in de keuken. Broodjes, sapjes, gevulde eitjes en lekkere muffins. Ik heb er nu al zin in. Deze broodkrans met aspergehummus, asperges en gerookte kip ik ideaal voor grote groepen, want je kunt er met een hoop mensen van eten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik belegde mijn broodkrans met de aspergehummus van de Albert Heijn, Romeinse sla, komkommerlinten, gerookte kip en groene asperges. Lekker groen, een echt lente recept als je het mij vraagt.


Broodkrans met aspergehummus, groene asperges en gerookte kip

Ingrediënten (voor 10 stukken)
– 1 Couronne broodkrans
– 1 bakje asperge hummus
– 2 kropjes mini Romeinse sla of wat blaadjes sla naar keuze
– 1 komkommer
– 1 bakje groene asperge tips
– 1 gerookte kipfilet

Bereiding
Snijd de Couronne doormidden. Besmeer beide helften van het brood met een laag asperge hummus.

Pluk de blaadjes van de kropjes Romeinse sla. Schaaf linten van de komkommer met een kaasschaaf. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes.

Beleg het brood met blaadjes sla, komkommer linten, gerookte kip en asperge tips. Deze dunne groene asperges kun je gewoon rauw eten. Vind je dit niet zo lekker, blancheer ze dan enkele minuten of grill ze even in een grillpan.

leg de bovenkant van de krans weer op het brood en serveer de krans in zijn geheel of snijd er alvast stukken van.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply