Gewoon gezond/ Gezond diner

Vega pizza Bolognese

Vega pizza Bolognese! Huh? Bolognese was toch die saus met gehakt? Jep, maar ik verving het gehakt in de saus door rode linzen voor een vegetarische Bolognesesaus. Die saus is natuurlijk lekker met wat pasta, maar stiekem smaakt het nog veel beter op een pizza!

Het recept voor de Bolognesesaus baseerde ik op een recept voor ‘Pappardelle Bolognese met paddenstoelen en linzen’ uit mijn Jamie Oliver scheurkalender. Het is een heerlijke pastasaus waarin je het vlees echt niet mist. De linzen geven de saus een lekkere stevige textuur en zorgen voor de nodige eiwitten. Eigenlijk heb ik altijd wel een paar bakjes van deze pastasaus in de vriezer staan. Super handig, zo hoeft ik alleen nog wat pasta te koken en ik heb een lekkere maaltijd. Laatst bedacht ik me dat die saus ook wel eens lekker kon zijn op een pizza. Nou, dat was een goede gedachte!

P3254472-2.jpg

Mocht je na het zien van deze foto’s denken: ‘Hanne, waar is de kaas?! Een pizza zonder kaas is geen pizza!’. Klopt! Ik had geen kaas in huis. Mijn advies is dus om vooral wél een flinke laag kaas op je pizza te doen.


Vega pizza Bolognese

Ingrediënten voor de saus (voor 4 porties)
– 1 grote wortel
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 laurierblaadjes
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
– 1 bakje champignons
– 100 gram gedroogde oranje linzen
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/2 liter groentebouillon
– olijfolie

Extra: keukenmachine of blender

Bereiding
Doe de wortel, uien, knoflook in de keukenmachine of blender en maal deze fijn (niet tot moes, maar tot fijne stukjes). Verhit wat olie in een pan en bak de fijngemalen wortel, ui en knoflook enkele minuten.

Doe vervolgens de champignons in de keukenmachine en mix ook deze tot fijne stukjes. Voeg ze toe aan de pan en bak ze enkele minuten mee.

Voeg vervolgens de tomatenpuree, tomatensaus, laurierblaadjes, gedroogde kruiden, linzen en groentebouillon toe. Laat de saus 30 minuten zachtjes pruttelen tot de linzen goed gaar zijn.

Serveer de saus met pasta of maak deze lekkere pizza (recept hier beneden). Je kunt de saus ook goed invriezen.

 

Ingrediënten voor de pizza (voor 2 personen)
– 2 Magioni bloemkool pizzabodems
– 1 portie vega Bolognesesaus
– geraspte kaas
– ter garnering (optioneel): basilicum

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak de pizzabodems zonder de saus 5 minuten. Haal de pizza’s uit de oven en verdeel hier de Bolognesesaus over. Strooi wat geraspte kaas over de pizza’s en plaats ze terug in de oven. Bak de pizza’s nogmaals 8 minuten.

Garneer de pizza’s met wat blaadjes verse basilicum en eet smakelijk!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply