Gewoon gezond/ Gezond diner/ Gezonde lunch

Broccoli pesto soep met burrata

Januari is weer begonnen. De maand van goede voornemens, overvolle sportscholen en sap kuurtjes. Die laatste laat ik aan me voorbijgaan, maar een beetje gezond eten kan geen kwaad. Met deze broccoli pesto soep komt dat helemaal goed. Een flinke dosis groente en een lekker stuk burrata om het gezond eten wat dragelijker te maken. 

Gewoon gezond doen

Noem het clich√©, maar stiekem heb ik toch elke januari weer de intentie om gezond te gaan eten. Als ik terugkijk op afgelopen jaar dan mag ik best trots op mezelf zijn. Er zijn een paar kilootjes af en ik zit lekker in mijn vel. Ik was dus ook niet van plan om deze maand mee te doen met de hele detox gekte. Maar gewoon gezond doen kan nooit kwaad. ‘Gewoon Gezond’ betekent voor mij gewoon elke dag twee stuks fruit eten, gewoon lekker veel groente eten en kiezen voor volkoren producten. En natuurlijk hoort daar af en toe ook een stuk chocolade, punt taart of zak chips bij, want ja het moet wel leuk blijven.

Broccoli pesto soep

Mocht je het nou lastig vinden om genoeg groente te eten, dan is soep echt een aanrader. In een kom soep kun je een hoop groenten kwijt: courgette, broccoli, bloemkool, pompoen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kook de groenten in wat bouillon en zet er je staafmixer in. Binnen no-time heb je een verse soep vol groenten. Ik vind het altijd leuk om zo’n soepje nog wat op te leuken. In dit geval deed ik dat met pesto en burrata, het romige zusje van de mozzarella. Die burrata is niet per definitie heel erg gezond, maar na zo’n halve stronk broccoli mag dat wel toch? Mocht je nu geen burrrata kunnen vinden, of mocht je toch liever voor een gezondere optie willen kiezen, dan kun je in plaats van een stuk burrata ook een paar lepels cottage cheese in je soep doen. Dat is een veel magerdere kaassoort, maar hij geeft je soep ook een lekkere romige textuur.

broccoli pesto soep

Meer trek gekregen in soep? Probeer ook eens deze geroosterde tomatensoep of deze wortel curry soep.

Broccoli pesto soep met burrata

By Hanne Serves: 2-3
Prep Time: 20 minuten

Een snelle en simpele soep boordevol groente. Deze broccoli pesto soep met burrata is een perfect recept om je januari weer gezond te starten.

Ingredients

  • 1 grote broccoli
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels pesto + extra ter garnering
  • Olie om in te bakken
  • 1 bol burrata
  • Ter garnering (optioneel): verse peterselie, zwarte nigellazaad

Instructions

1

Snipper de ui en fruit de knoflook fijn.

2

Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.

3

Voeg de broccoli toe en giet een liter groentebouillon in de pan.

4

Gaar de soep 15 minuten.

5

Doe de soep in een blender of pureer hem met een staafmixer.

6

Giet de soep in kommen en garneer met wat extra pesto en een flink stuk burrata.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply