verspakkettentest

Verspakkettentest #4: Kip kerrie van Jumbo

Nieuwe maand, nieuwe verspakkettentest. Oke, oke, de vorige test was iets meer dan een maand geleden, maar ik heb toch het voornemen om hier een maandelijks dingetje van te maken. Vandaag review ik het verspakket kip kerrie van de Jumbo. Op geheel objectieve wijze, inclusief Excel spreadsheet, beoordeelde ik dit pakket. 

verspakket-kip-kerrie

Verspakket kip kerrie

Het verspakket kip kerrie

Het pakket bevat verse groente zoals courgette, wortel, twee paprika’s en ui. Daarnaast zitten er een appel, rode peper, stukje gember, knoflook en kokosmelk in het pakket. Zelf moet je wat rijst, kerrie poeder, olie en kipfilet (die ik verving door vegetarische kipstukjes) toevoegen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het jammer vond dat de rijst en kerrie poeder niet in het pakket zaten. Dit zijn ingrediënten die vaak wel in verspakketten zitten en in mijn ogen is dat juist wat zo’n pakket zo handig maakt. De groenten die wel in het pakket zaten, zagen er goed uit. Ze waren lekker vers. In totaal kom je met dit pakket uit op zo’n 230 gram groente per portie, wat ik best netjes vind. Het verspakket kip kerrie kost 4,49 euro. Dat is 1 euro goedkoper dan wanneer je zelf alle losse ingrediënten bij elkaar zou verzamelen, dan zou je namelijk 5,49 euro kwijt zijn.

De bereiding

De bereiding was gemakkelijk. De aanwijzingen op de verpakking zijn duidelijk en goed te volgen. Wel ging het ergens mis met de aangegeven bereidingstijd. Volgens de verpakking zou ik zo’n 15 minuten kwijt zijn met het koken van deze maaltijd. Nou, ik had al bijna 15 minuten nodig om alles klaar te zetten en te snijden. Na ruim 20 minuten stond mijn maaltijd op tafel.

Aaan tafel

Nou goed, een ruime 5 minuten later dan de aangegeven bereidingstijd zat ik dan toch aan tafel. Tijd om deze kip kerrie aan een deskundige smaaktest te onderwerpen. Wat betreft de smaak ben ik enthousiast over deze kip kerrie. Hij was erg smaakvol. Lekker pittig en scherp door de peper en verse gember, maar niet té dankzij het frisse van de appel en de romige kokosmelk. Wel vond ik de hoeveelheid aan de ruime kant. Volgens de verpakking moet je voor 4 personen 400 gram rijst toevoegen. Daardoor vind ik de verhouding tussen de rijst en saus wat minder. Met 400 gram rijst per persoon heb je wel erg veel rijst. Ik raad je daarom aan om 300 gram rijst te koken voor 4 personen, dan heb je 4 prima porties.

Tips

– Gebruik eens vegetarische kipstukjes of tofu in plaats van kipfilet voor een vegetarische maaltijd.
– Voeg in plaats van kerrie poeder curry madras poeder toe voor een nog smaakvoller resultaat
– Eet de kip kerrie met naan brood in plaats van rijst of gebruik bloemkoolrijst voor een maaltijd met minder koolhydraten

Eindscore

Het eindoordeel? Een prima maaltijd. Niet fantastisch, maar ook zeker niet slecht. Prima voor een snelle, gezonde, doordeweekse maaltijd. Het verspakket kip kerrie scoorde een nette 7,3 in mijn verspakkettentest spreadsheet.

Bekijk de resultaten van de andere verspakkettentests hier.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply