verspakkettentest

Verspakkettentest #3: Maaltijdsalade quinoa passievrucht van Albert Heijn

Daar ben ik weer met een nieuwe verspakkettentest! Dit keer was het de beurt aan het verspakket maaltijdsalade quinoa passievrucht van Albert Heijn. Met het warme weer van de afgelopen weken zag ik het niet zo zitten om lizensoepjes, aubergineschotels of erwtensoep voor jullie te reviewen. Maar toen ik dit verspakket voor een maaltijdsalade bij de Appie zag liggen vond ik dat wel een goed plan. 

verspakket maaltijdsalade quinoa passievrucht

verspakket maaltijdsalade quinoa passievrucht

Het pakket

Het verspakket maaltijdsalade quinoa passievrucht bevat veel groente: tomaten, mini komkommers, ui, koolrabi, rode paprika en prei. Daarnaast bevat het een zakje quinoa, bouillonpoeder en passievrucht dressing. Toen ik het pakket open maakte mistte ik wel 1 ding: passievrucht! Ik had verwacht dat er ook wel een passievrucht in het pakket zou zitten, maar dat was niet het geval. Ik moest het doen met het zakje passievrucht dressing, die ik overigens niet echt heel erg naar passievrucht vond smaken. Dat vond ik wel een beetje jammer. Ik denk dat wat verse passievrucht pitjes erg lekker waren geweest in deze salade. Het pakket scoort trouwens wel punten als het om groente gaat! Het bevat namelijk zo’n 300 gram groente per portie! Dan moeten we het natuurlijk nog even over de kosten hebben. Het verspakket maaltijdsalade quinoa passievrucht kost 4,99 euro. Wanneer je alle ingrediënten los zou kopen, zou het 7,19 euro kosten, dus dat is niet verkeerd.

De bereiding

Moeilijk is het bereiden van deze maaltijd niet, ten minste, niet als je een beetje ‘knife skills’ hebt. Net zoals bij de andere maaltijdpakketten die ik testte, moet je een hoop groente snijden, maar dat is dan ook meteen het meeste werk. Volgens de verpakking kost het bereiden van de maaltijdsalade 20 minuten. Dat klopt aardig, bij mij stond de salade na 19 minuten op tafel.

Aan tafel

So far, so good, dit pakket is niet duur, bevat veel groente en is gemakkelijk te bereiden, maar smaakt het ook? Ja, dat doet het. De smaak is prima. Daar is eigenlijk ook alles mee gezegd. Verwacht geen overweldigende smaaksensatie, want dat is deze maaltijdsalade niet, maar een frisse avondmaaltijd is het wel. Van mij had het allemaal wel wat spannender gemogen, maar dat komt misschien ook omdat ik koos voor de vegetarische variant met amandelen. Het standaard recept bevat zalm flakes. Ik denk dat die het gerecht veel meer smaak geven. Dus ik raad je zeker aan die te gebruiken óf te kiezen voor zoiets als gerookte amandelen, die geven het gerecht denk ik ook wat meer smaak. Verder waren de porties ruim. Volgens de verpakking is dit pakket voldoende voor 4 personen, maar dat zijn dan wel 4 personen die flinke trek hebben denk ik.

Tips

– Deze salade is ook erg lekker als lunch of als bijgerecht bij de barbecue.
– Als je voor de vegetarische variant kiest, gebruik dan gerookte amandelen, die geven het gerecht net iets meer smaak.
– Wil je (een deel van) de salade bewaren om bijvoorbeeld als lunch te eten de volgende dag, doe de dressing er dan nog niet over, maar bewaar deze apart en giet die pas net voor het eten over je salade. Zo voorkom je dat je een bak zompige salade overhoudt.

Eindscore

Dit verspakket maaltijdsalade quinoa passievrucht scoorde een mooie 8,3.

Verspakket maaltijdsalade quinoa passievrucht

 

Bekijk de resultaten van de andere verspakkettentests hier.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Hannie Tokkie
    augustus 4, 2019 at 6:33 pm

    Ik ben het helemaal met je eens. Ik miste ook de passievrucht. De smaaksensatie is niet spectaculair. Ik heb er een beetje cayennepeper doorheen gedaan voor een beetje pittige smaak en ik heb gekozen voor de zalmflakes die wel lekker smaakten er doorheen. Maar het pakje met passievruchtsmaak vond ik tegenvallen. Ik zal hem niet zo snel kopen.

  • Leave a Reply