verspakkettentest

Verspakketten test #1: Indiase tandoori van Albert Heijn

Daar is hij dan! De eerste Gewoon Hanne Verspakkettentest! Ik ben een groot fan van verspakketten (Waarom? Dat lees je hier). Daarom leek het me een leuk plan om de verspakketten van verschillende supermarkten te gaan testen. Ik bouwde een prachtige spreadsheet en ging aan de slag. Vandaag de eerste verspakketten test met de Indiase tandoori van Albert Heijn. 

verspakkettentest

verspakkettentest

Het pakket

In het verspakket Indiase tandoori zitten de volgende ingrediënten: aubergine, sperzieboon, rode paprika, tomaat, sjalot, rode chilipeper en tandoori currypasta. Zelf moet je nog wat water, olie, kipfilet en magere yoghurt toevoegen. Het pakket is te koop bij Albert Heijn voor 3,69 euro, hiermee is het pakket goedkoper dan wanneer je alle ingrediënten los zou kopen, dit zou je namelijk 4,42 euro kosten.

De bereiding

Volgens de verpakking kost het bereiden van deze maaltijd 25 minuten. Ik heb mijn best gedaan, maar ondanks mijn cooking skills kostte het me 37 minuten om deze maaltijd te bereiden. Het pakket bevat veel verse groenten en die moeten eerst gesneden worden. Daarnaast moet je rijst koken, de groenten bakken en het geheel rustig een kwartiertje laten pruttelen. Al met al best een aantal handelingen die veel tijd kosten. Moeilijk was het bereiden van deze maaltijd trouwens niet, je hebt er geen bijzondere keuken benodigdheden of speciale technieken voor nodig. Gewoon het gebruikelijke snijd en braad werk.

Aan tafel

37 minuten later kon ik aan tafel. Volgens de verpakking bevat het pakket 3 tot 4 porties. Ik verdeelde de inhoud van mijn pan tandoori over 4 bakjes en had daarmee een perfecte portiegrootte. De smaak was lekker. Iets pittig, maar zeker niet te. Echt heel spannend vond ik de maaltijd echter niet. Gewoon een goede Indiase maaltijd, maar daar is ook alles mee gezegd.

Tips

– In plaats van de kipfilet kun je ook vegetarische kipstukjes gebruiken om een vegetarisch gerecht te maken.
– Gebruik in plaats van basmatirijst zilvervliesrijst, dat heeft net iets meer vezels en is daardoor net wat gezonder.
– Geen zin in rijst? Je kunt het Indiase tandoori mengsel ook gebruiken om wat tortilla wraps te vullen.

Eindscore

verspakkettentest

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Mellanie Arkesteijn
  april 19, 2019 at 11:32 am

  Wat leuk! Maak de verspakketten ook altijd.
  (Tot nu toe enkel van de AH. Wellicht komt hier verandering in door deze tests)
  Zonder de hele supermarkt door (bijna) alle ingrediënten in 1 keer in 1 verpakking.
  Vaak met veel verse groenten en volop afwisseling. Je maakt daardoor sneller iets onbekends.

 • Leave a Reply