Gemakkelijk diner/ Gewoon gemakkelijk

Pasta met spinazie roomsaus

Pasta met spinazie roomsaus. Deze maaltijd maak ik zelf erg vaak. Het is mijn ideale go to maaltijd als ik zin heb in echt lekker comfort food, maar ook wel de nodige groenten binnen wil krijgen. Het recept heb ik nog nooit met jullie gedeeld, want eigenlijk is het zo gemakkelijk dat je het bijna geen recept mag noemen. Maar juist die gemakkelijke recepten mogen er ook zijn toch? Dus bij deze: mijn mega easy pasta met spinazie roomsaus.

Pasta met spinazie roomsaus

Op zich klinkt ‘pasta met spinazie roomsaus’ niet direct als het meest gemakkelijke recept, maar wacht even tot je weet hoe ik deze pasta maak. Je hebt er namelijk maar 5 ingrediënten voor nodig: pasta, een pak spinazie a la crème, courgette, pesto en Parmezaanse kaas. Yes, that’s it. Geen gedoe met homemade sausjes, maar gewoon een pak spinazie a la crème ontdooien. Naast de spinazie zit er courgette in dit recept. Die snijd je in dunne slierten zodat deze lekker mengt met de pasta slierten. Stiekem zit dit gemakkelijke recept dus bomvol groente.

Verse pasta

Ik moet bekennen dat ik nog maar 1 keer zelf pasta heb gemaakt. Dat was op school tijdens een van de kookpractica. Ik vind dat eigenlijk best veel gedoe. Ik hoor van veel foodies om me heen dat het ‘zooo gemakkelijk’ is, maar alleen het uitrollen van dat deeg met zo’n pastamachine zorgt er bij mij al voor dat mijn hele keuken onder het meel zit. Ik koop mijn verse pasta dus altijd gewoon kant-en-klaar bij de Appie. Gelukkig is ie daar ook nog eens enorm vaak in de bonus. Ik sla dan altijd even groot in, want die pasta kun je namelijk heel goed invriezen.

Pasta met spinazie roomsaus


Pasta met spinazie roomsaus

Ingrediënten (voor 2 – 3 personen)

– 1 verpakking verse pasta (ik gebruikte de volkoren spaghetti)
– 1 pak spinazie a la crème (diepvries)
– 1 courgette
– 2 eetlepels groene pesto
– Parmezaanse kaas

Bereiding

Breng alvast een pan water aan de kook.

Schaaf met een kaasschaaf plakken van de courgette. Leg de plakken courgette op een stapeltje en snijd er dunne linten van.

Doe de spinazie a la crème in een kom en ontdooi deze in de magnetron op 900 Watt. Begin met 2 minuten. Roer de spinazie vervolgens even door en zet hem weer 2 minuten terug in de magnetron. Herhaal dit tot de spinazie ontdooid en verwarmd is.

Kook de verse pasta 2 minuten in de pan met kokend water. Giet de pasta af. Voeg de ontdooide spinazie a la crème, courgette linten en groene pesto toe. Zet de pan nog even terug op het vuur en schep alles goed door elkaar. Verwarm het geheel 1 minuut.

Verdeel de pasta over de borden en garneer met zo veel Parmezaanse kaas als je wilt. Als je het echt fancy wilt maken kun je nog wat verse basilicum over de pasta verdelen.

 

Nog zo’n super simpel pasta recept? Probeer dan ook eens deze ravioli met pittige paprika ricotta saus.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply