Gemakkelijk diner/ Gemakkelijke lunch/ Gewoon gemakkelijk

Aardappelsalade met radijsjes, doperwten en pesto

Wat lunch jij elke dag? Neem jij elke dag braaf je broodtrommeltje met broodjes kaas mee naar kantoor of haal je tussen de middag snel iets bij de supermarkt? Ik varieer altijd lekker met mijn lunch; een maaltijdsoep, lekkere salade of gewoon een paar boterhammen. Zo blijft het ten minste een beetje leuk! Heb jij ook zin in wat variatie? Probeer deze gemakkelijke aardappelsalade dan eens. 

Boho Tiffin

Wat de lunch extra leuk maakt is een toffe lunchbox. Kijk, mijn brein werkt gewoon zoals dat van een zesjarig kind. Als iets in een leuke verpakking zit, dan vind ik het leuk en wil ik het hebben. Doe een gewone boterham met kaas in een leuk zakje of schattig trommeltje en ik ben gelukkig. Daarom ben ik ook zo blij met mijn Boho Tiffin. Bij Boho Tiffin hebben ze de mooiste lunchboxen die bestaan uit losse compartimenten. Ik heb de Boho Tiffin salad uitvoering die bestaat uit twee delen. In het onderste deel doe ik vaak mijn lunch en het bovenste deel vul ik met allemaal lekkere snacks, zoals een stuk bananabread of een lekkere homemade muffin. Wil je ook zo vrolijk lunchen? Op mijn Instagram heb ik een winactie in samenwerking met Boho Tiffin en kun je deze tiffin winnen.

Aardappelsalade

Die tiffin moet natuurlijk wel gevuld worden, dus laten we maar snel doorgaan met het recept voor de aardappelsalade. Deze salade kun je lekker in je lunchbox meenemen naar je werk, maar hij is ook erg lekker als bijgerecht bij de bbq of bij een picknick. De salade heeft maar vijf ingrediënten: krieltjes, radijsjes, doperwten, pesto en pijnboompitjes.

Aardappelsalade met radijsjes, doperwten en pesto

Aardappelsalade met radijsjes, doperwten en pesto


Aardappelsalade met radijsjes, doperwten en pesto

Ingrediënten (lunchgerecht voor 1 persoon of bijgerecht voor 2 personen)

– 200 gram kriel aardappeltjes
– 100 gram (diepvries) doperwtjes, ontdooid
– 6 radijsjes
– 1 eetlepel pesto
– 1 eetlepel pijnboompitjes

Bereiding

Breng een pan water aan de kook. Snijd de krieltjes in grove stukken en kook ze in 10 tot 15 minuten beetgaar.

Snijd ondertussen de radijsjes in dunne plakken. Voeg hier de doperwtjes, krieltjes, pesto en pijnboompitjes aan toe. Meng alles goed door elkaar en doe het in je lunchbox.

Tip: Wist je dat de bladeren van radijsjes ook eetbaar zijn. Ze smaken een beetje bitter, dus je moet er wel van houden. Als je radijsjes met blad hebt, kun je wat van de bladeren wassen en door je salade doe.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Boho Tiffin. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply