Gewoon gezond/ Gezond tussendoortje

Rabarber aardbeien kwarkmuffins

Marike, de taartenprinses van ohmypie.nl vroeg mij of ik een receptje op haar blog wilde delen. Stiekem was ik een beetje starstruck en nerveus tegelijkertijd. Want mijn baksel tussen al haar taarten creaties, dat is wel een dingetje. Marike maakt echt de mooiste glutenvrije taarten, cakejes en ander lekkers. Dus ik heb mijn best gedaan om ook een Oh My Pie uit de oven te toveren. Deze rabarber aardbeien kwarkmuffins zijn het resultaat. 

P5051185.jpg

Rabarber lijkt misschien fruit, maar officieel is het een groente. Rabarber heeft een behoorlijk zure smaak, dus hij wordt vaak gekookt met een berg suiker om er jam van te maken. In deze muffins zit geen berg suiker, maar toch is de rabarber niet te zuur. Samen met de heerlijk zoete aardbeien vormt het een top combi!

P5051119.jpg

Neem zeker ook even een kijkje op de site van Marike en houd mijn blog in de gaten, want binnenkort deelt zij haar verhaal in een nieuwe ‘Het havermoutje van…’.


Rabarber aardbeien kwarkmuffins

Ingrediënten (voor 9 muffins)
– 150 gram (glutenvrij) havermeel
– 150 gram aardbeien kwark
– 3 eieren
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
– 100 gram aardbeien
– 1 stengel rabarber
– Snufje zout
– 25 gram pompoenpitten
– Ter garnering (optioneel): havervlokken en pompoenpitten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de aardbeien en rabarber alvast in kleine stukjes.

Meng het havermeel met de kaneel, het bakpoeder en zout. Voeg de kwark, de aardbeien, rabarber en pompoenpitten toe en meng deze door de droge ingrediënten.

Klop met een mixer de eieren tot een luchtige, schuimende massa. Vouw de geklopte eieren door het haver-kwarkmengsel. Verdeel het beslag over 9 muffinvormpjes en bestrooi deze met wat havervlokken en pompoenpitten.

Bak de muffins 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply