Gewoon lekker/ Gewoon lekker hartig

Internationale hamburgerdag: 5x burgertime!

Steek die bbq maar aan of zet alvast een pan op het vuur, want het is vandaag Internationale Hamburgerdag! Ik kan me geen betere manier bedenken om de week te beginnen. Daarom zette ik 5 heerlijke burgers op een rijtje. Van een vega falafel burger tot een Kipster burger van echt mannenvlees. Check hier mijn favoriete burgers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. De Epic vega burger
Een vega burger die net zo goed is als een meaty burger, zou het kunnen? Nou, volgens mij is de Albert Heijn daarin geslaagd. De ‘gegrilde vegetarische burgers’ van de Appie komen wel heel dicht in de buurt bij the real deal. Een sappige burger, inclusief alle ondefinieerbare, rare flubbertjes die je ook altijd tegenkomt in je vlees. Het recept voor deze unit vind je hier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Kipster burger van echt mannenvlees
Na die vega burger een echte mannenburger, letterlijk. Deze burger is namelijk gemaakt van hanenvlees. De kipsterburgers worden gemaakt van het vlees van de haantjes die niet gebruikt kunnen worden als legkippen voor de Kipster eitjes van de Lidl. De burgers zitten helaas niet standaard in het assortiment bij de Lidl, dus je zou de Kipster burger ook kunnen vervangen voor een gewone kipburger. Het recept vind je hier.

7ed95bd6-8305-4faa-baae-6669262a4846.jpg

3. Falafelburger
Falafel ken je misschien als die balletjes, maar BOON maakt er naast balletjes ook burgers van. Zo’n falafel burger misstaat niet op een broodje met wat guacamole en veggies. Het recept voor de veggie burger vind je hier.

Courgetteburger-6-6.jpg

4. Groenteburger
Natuurlijk kun je van groenten ook de lekkerste burgers maken. Wat dacht je van deze heerlijke courgetteburger met haloumi van Uitpaulineskeuken? Of een zwarte bonen burger zoals deze van ILoveHealth. Oeee, of deze zoete aardappelburger van Healthinut. Genoeg keuze dus! Oh, en heb je geen zin om zo’n burger te maken, in de supermarkt vind je genoeg kant-en-klare burger die ook hartstikke lekker zijn.

Manners_-The-Heart-Attack-Burger_-Mr-Hungry-Sam_4.jpg

5. Heart attack burger
Na alle gezonde en semi burgers sluiten we af met deze. De heart attack burger, want wie droomt er ’s nachts nu niet over juicy burgers en melted cheese? Ikke wel! Deze burger met alles erop en eraan vond ik op Manners (tja, waar anders dan op zo’n site voor mannen). Check voor meer van dit soort plaatjes trouwens even hun site, want daar staan nog veel meer van deze sappig burger recepten.

 

Welke burger belandt op jouw bordje vanavond? Ga jij braaf voor een groenteburger of wordt het toch die heart attack burger?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply