Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Schuimomelet met rood fruit en bosvruchten jam

Dit is toch een plaaaatje jongens! Wat het is? Een schuimomelet met vers rood fruit! Oftewel een paar eieren, opgeklopt met wat suiker en afgemaakt met vers rood fruit en de Hero minder zoet bosvruchten jam. Hiermee scoor je zeker punten als je dit als ontbijtje op bed serveert. 

Schuimomelet met vers rood fruit

Een schuimomelet kun je zowel zoet als hartig maken. Eigenlijk is het niet meer dan luchtig opgeklopte eieren. Voor een zoete schuimomelet voeg je hier suiker aan toe en voor een hartige variant kies je voor zout, peper en wat kruiden. Het opkloppen van die eieren is trouwens wel even een ding. Ik raad je aan hier een mixer voor te gebruiken, want anders sta je echt even een tijdje te kloppen. Eerst klop je de eidooiers schuimig, vervolgens maak je de kom hele kom goed schoon en vetvrij en klop je de eiwitten op. In tegenstelling tot een gewone omelet wordt deze schuimomelet gebakken in de oven. Ideaal, kun jij ondertussen je verse sinaasappelsapje persen of snel onder de douche springen.

schuimomelet met rood fruit

schuimomelet met rood fruit


Schuimomelet met vers rood fruit

Ingrediënten (voor 2 personen)

Voor de schuimomelet

– 3 eieren
– 1 zakje vanillesuiker
– Rasp van de schil van 1 citroen (optioneel)

Extra: een ovenschaal of ovenvaste pan

Overige ingrediënten

– 2 eetlepels Hero minder zoet bosvruchten jam
– 2 eetlepels agere kwark of yoghurt
– Vers rood fruit naar keuze
– Een paar takjes munt (optioneel)

Bereiding

Splits de eieren. Klop de eidooiers luchtig met een mixer. Maak de mixer vervolgens goed schoon en vetvrij en klop de eiwitten samen met de vanillesuiker tot stijve pieken. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het luchtige eigeel.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal of pan in. Giet hier het eimengsel in. Bak de schuimomelet 15 minuten in de oven.

Serveer met wat kwark of yoghurt, twee eetlepels Hero minder zoet bosvruchten jam, vers rood fruit naar keuze en wat takjes munt.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Hero. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply